- Ber butikker og serveringssteder om å ikke selge is med alkoholinnhold

(Oslo 16. mai) Vin og Brennevinsimportørenes (VBFs) Dagligvarekomité tar sterk avstand fra produkter som kombinerer alkohol med typiske barneprodukter som iskrem og sjokolademelk. Dette er spekulative produkter som vi ikke ønsker skal selges i Norge, sier
Redaksjonen
16 Mai 2003 - 15:15

VBFs  Dagligvarekomité som organiserer leverandørene av flaskedrinker, sider og lettvin, har et sterkt fokus på at medlemmenes produkter skal være utformet slik at de klart signaliserer at dette er produkter som inneholder alkohol og er beregnet på voksne forbrukere. 
- Alkohol ikke skal kombineres med typiske barneprodukter som is da dette gir helt feil signaler i forhold til barn og unge. Dette er retningslinjer som alle våre medlemmer har forpliktet seg til å følge. Produkter som den omtalte Freaky Ice hvor alkohol kombineres med vannis, er et spekulativt produkt som vi tar sterk avstand fra og oppfordrer dagligvarehandelen og serveringssteder til ikke å selge, sier Ottesen
 
Brev til importør
Ottesen understreket at selskapet som importerer Freaky Ice til Norge ikke er medlem av VBFs Dagligvarekomité eller Vin- og  Brennevinsimportørenes Forening (VBF).
- Dagligvarekomiteen vil ta kontakt med den norske importøren av Freaky Ice hvor vi informerer om næringens etiske retningslinjer og oppfordrer importøren om å ikke lansere produktet i Norge, sier Ottesen.

Han peker på at den bransjeorganisasjonen for alkoholnæringen i England ,Portman Group, har vurdert tilsvarende "alkois produkter" og anbefalt handelen og serveringssteder om ikke selge disse produktene. 

Ansvarlig næring
VBFs Dagligvarekomité understreker behovet for at næringen, handelen og serveringsbransjen er sitt ansvar bevisst i forhold til nye alkoholprodukter som introduseres på det norske markedet.
- Dagligvarekomiteen har en god dialog med handel og serveringsbransjen. På samme måte som alkoholnæringen har også disse et sterkt fokus på at alkoholproduktene skal være utformet på en ansvarlig måte. Vi forventer derfor ikke at produkter som Freaky Ice og tilsvarende vil få noen stor distribusjon, sier Ottesen

Om VBFs Dagligvarekomité:
VBFs Dagligvarekomite organisere leverandører av vin og brennevinsbaserte produkter for salg i dagligvarehandelen. VBFs Dagligvarekomité ble opprettet i desember 2002 og har som hovedformål er å promotere ansvarlig konsum av denne type alkoholholdige drikkevarer.

Kontaktperson
Jan Ottesen Informasjonssjef  VBF 
Mob.    900.91.037      Tel. 22.04.82.08

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her