Best of Ingrid

Det er ikke nyhetene som dominerer når Ingrid Espelid Hovig (83) presenterer sine matminner.
Redaksjonen
03 Desember 2007 - 15:44

Ingrids matminner er en slags oppsummering fra vår fremste kokkedronning, Ingrid Espelid hovig, der vi på 225 sider får både kulinariske og personlige høydepunkter fra et aktivt liv.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Vestlandsminner
Ingrid mimrer i vei: om barndommens grøtmåltider klokka sju om kvelden, om feststemningen da mor serverte kålruletter med hvit saus og om den uunngåelige oppvasken etter at lysene var slukket i Fjernsynskjøkken-studioet. Gjett hvem som også måtte ta den!

Maten og oppskriftene er gjennomgående norske, og spenner fra kaker til desserter. Oppveksten på Askøy utenfor Bergen er sterkt til stede, med grisehoder og julesylte, leverpostei og sild og selvsagt sprengt torsk med mjølne poteter og smeltet smør på julaften. Mors tradisjon fra Hardanger fulgte familien, og Ingrid holder den i hevd den dag i dag.

Historiske bilder
Det som helt klart forsvarer investeringen i denne boka er alle små og store glimt fra Ingrids karriere som folkeopplyser og landets første TV-kokk. Ingrid forteller historier om hva som skjedde i studio før og under sending, og vi får servert et rørende knippe historiske bilder av fru Espelid Hovig og hennes mange gjester og kollegaer fra tiden i NRK.

De eldste bildene viser en ung Ingrid som håndterer sild under den første prøvesendingen fra Marienlyst på 50-tallet, og vi får også se henne i aksjon i kjøkkenbussen som Opplysningsutvalget for fisk dro land og strand rundt med.

Ingrids matminner rundes av med en komplett oversikt over alle hennes bøker. Den viser at hun har skrevet og medvirket i over 60 bøker om mat. Høstens utgivelse er en slags "best of" fra alle disse.

399 kroner
Gyldendal

Antall stjerner:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her