Beste østersåpner fra Kastanjen

Espen Nytvedt fra Kastanjen Restaurant i Oslo er årets norgesmester i østersåpning. På nøyaktig 3 minutter hadde han åpnet 30 østers prikkfritt. Det hele skjedde søndag 3. september på Restaurant Hvalstrand Bad i Asker utenfor Oslo under en sommerklar septemberhimmel.

Espen Nytvedt fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i årets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekte var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge Solsiden, som måtte dele tredjeplassen.

For i årets konkurranse gjaldt det ikke bare å være den raskeste åpneren, men like viktig var det å servere helt uskadete østers som var løsnet fra skallet uten verken skallrester eller blod. Og den som ikke oppfylte alle kravene, ble idømt straffesekunder. Alt i tråd med internasjonale østerskonkurranseregler.

Ansvarlig for den strenge bedømmingen var juryen som bestod av Morten Schakenda, Holmenkollen Restauranter, Tore Namstad, Bollywood Dancing/Palace Grill, Daniel Karlsson, Klosteret og Terje Ness, Oro. Ansvarlig for tidtakingen var klokkeleverandøren Omega.

Østersen som var levert av Ferskmatkompagniet var av typen gigas fra Donegal i Irland. I VM i Galway, Irland som Espen Nytvedt den 21. september setter av gårde til, er det flatøsters som benyttes; en østerstype som er lite etterspurt som matøsters i Norge, men enklere å åpne i konkurransesammenheng.

Reisen til Irland er sponset av Exact Reisebyrå og Irlands Turistkontor . Champagne Bollinger sørget for skikkelige premier å feire seieren med til de tre heldige. Det vanket også Gastrolux Titan panner fra Handberg Engros samt bokpremier fra Kom Forlag: Skjell på gaffelen, til de på seierspallen. Apéritif var i år som i fjor hovedarrangør av NM.

Juryen diskuterer kvaliteten på den håndtverksmessige utførelsen
 
 
 
 

Daniel Karlsson og Terje Ness instruerer og sjekker at alt er klart før finalen
 

 

 

 

Tore Namstad fra Palace sjekker grundig østersene for overpreparering. Én av finaledeltakerne ble faktisk disket like før start på grunn av dette.
 

 

 

Her kan du se på reglene for NM

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen