Espen Nytvedt fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter Ä ha overvunnet sine kolleger i Ärets norgesmesterskap i ÞstersÄpning. 3 minutter akkurat brukte han pÄ Ä Äpne de 30 Þstersene pÄ en eksemplarisk mÄte. Nesten like perfekte var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt BÄrd Greni Karlsen og Daniel Frick, begge Solsiden, som mÄtte dele tredjeplassen.
For i Ärets konkurranse gjaldt det ikke bare Ä vÊre den raskeste Äpneren, men like viktig var det Ä servere helt uskadete Þsters som var lÞsnet fra skallet uten verken skallrester eller blod. Og den som ikke oppfylte alle kravene, ble idÞmt straffesekunder. Alt i trÄd med internasjonale Þsterskonkurranseregler.
Ansvarlig for den strenge bedĂžmmingen var juryen som bestod av Morten Schakenda, Holmenkollen Restauranter, Tore Namstad, Bollywood Dancing/Palace Grill, Daniel Karlsson, Klosteret og Terje Ness, Oro. Ansvarlig for tidtakingen var klokkeleverandĂžren Omega.
Ăstersen som var levert av Ferskmatkompagniet var av typen gigas fra Donegal i Irland. I VM i Galway, Irland som Espen Nytvedt den 21. september setter av gĂ„rde til, er det flatĂžsters som benyttes; en Ăžsterstype som er lite etterspurt som matĂžsters i Norge, men enklere Ă„ Ă„pne i konkurransesammenheng.
Reisen til Irland er sponset av Exact ReisebyrÄ og Irlands Turistkontor. Champagne Bollinger sÞrget for skikkelige premier Ä feire seieren med til de tre heldige. Det vanket ogsÄ Gastrolux Titan panner fra Handberg Engros samt bokpremier fra Kom Forlag: Skjell pÄ gaffelen, til de pÄ seierspallen. Apéritif var i Är som i fjor hovedarrangÞr av NM.
Â
Â
Â
Â
Â