Billig vinmark i Frankrike

Nå har du muligheten til å kjøpe deg litt billig vinmark i Frankrike.
Redaksjonen
12 Mars 2007 - 14:00

Fenouilledes huser blant annet Maury og området er i ferd med å bli fransk katalonias svar på Priorato i Spania. Det blir gjerne sånn når kvaliteten på vinen stadig bedres og en kjenner som Jancis Robinson skriver varmt om området. En annen Master of Wine, Rosemary George, spår også at området har fremtiden foran seg.

Området nevnes i samme åndedrag som Pic St Loup i Languedoc og er av mange spådd en stor fremtid.

Kvalitet
Nå har du muligheten til å besøke området 16. og 17.april. Både for å få en rundtur, men også for å smake regionens viner.

Området har tidligere vært kjent for masseproduksjon til kooperativer, men i de siste årene har det kommet en bølge av små, kvalitetsorienterte vinmakere. Disse vinene begynner nå å få anerkjennelse. 

Potensiale
Jancis Robinson skriver blant annet at "området har så stort potensiale og karakter at det har trukket til seg investorer fra St. Emilion, Sør-Afrika, Tain I'Hermitage, The Hague, Châteauneuf-du-Pape, Pomerol og Rutland."
 
Fenouilledes har blant annet gamle grenache and carignan-stokker. Nå er deler av markene til salgs for 10.000 euro per hektar.

Tredobling?
Det er et ønske om utvikling som gjør at området nå ønsker at flere skal investere og spådommen er at investeringen kan doble eller tredoble seg i løpet av fem år.

Det er muligheter for å kjøpe på egenhånd eller jobbe sammen med lokale vinprodusenter.

Du kan sende en e-post til FIXME: Link format not implemented: <link>contact@fenouilledes-selection.com for flere opplysninger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her