Billigvin oversvømmer Australia

Det er billig newzealandsk hvitvin fremstilt av sauvignon blanc-druen som skaper problemer for australsk vinindustri.

Halvparten av all eksporten av sauvignon blanc fra New Zealand, i alt 31 millioner liter vin, går til Australia, hvor vinen nå er blitt den mest solgte hvitvinstypen. I løpet av de siste tre år er australiernes årlige import av denne populære hvitvinen steget med hele 300 prosent, skriver www.vinaisen.dk .

Les også: Krise i Australsk vinindustri

Så vel i år som i fjor var druehøsten på New Zealand kolossalt stor, hvilket har medført at hvitvinene selges til spotpriser, ikke bare i Australia, men også i Storbritannia.

Heller ikke jubel på New Zealand
Situasjonen er selvsagt ikke morsom for de mange australske hvitvinsprodusentene, som opplever, at forbrukerne svikter deres viner til fordel for de billigere newzealenderne.

Kjører reklamekampanje
Og det skal det gjøres noe med. Blant annet i vinregionen Western Australia, som er kjent for å satse på kvalitet fremfor kvantitet, har en rekke ledende produsenter slått seg sammen om lanseringen av en "drikk lokalt"-kampanje i aviser og andre medier. Den skal skjerpe forbrukernes interesse for regionens egne gode viner.

Ingen jubel
Nå skulle man kanskje tro at der er jubel over hele linjen hos de newzealandske produsentene på grunn av det overveldende store salget av sauvignon blanc-viner. Men slik forholder det seg ikke. Også her er man ifølge Decanter lei av de lave prisene i de største eksportlandene. New Zealand ønsker at fremstå som et land som fremstiller gode hvitviner til priser i den høyere enden av prisskalaen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen