Billigvin oversvømmer Australia

Det er billig newzealandsk hvitvin fremstilt av sauvignon blanc-druen som skaper problemer for australsk vinindustri.
Redaksjonen
19 November 2009 - 16:00

Halvparten av all eksporten av sauvignon blanc fra New Zealand, i alt 31 millioner liter vin, går til Australia, hvor vinen nå er blitt den mest solgte hvitvinstypen. I løpet av de siste tre år er australiernes årlige import av denne populære hvitvinen steget med hele 300 prosent, skriver www.vinaisen.dk.

Les også: Krise i Australsk vinindustri

Så vel i år som i fjor var druehøsten på New Zealand kolossalt stor, hvilket har medført at hvitvinene selges til spotpriser, ikke bare i Australia, men også i Storbritannia.

Heller ikke jubel på New Zealand
Situasjonen er selvsagt ikke morsom for de mange australske hvitvinsprodusentene, som opplever, at forbrukerne svikter deres viner til fordel for de billigere newzealenderne.

Kjører reklamekampanje
Og det skal det gjøres noe med. Blant annet i vinregionen Western Australia, som er kjent for å satse på kvalitet fremfor kvantitet, har en rekke ledende produsenter slått seg sammen om lanseringen av en "drikk lokalt"-kampanje i aviser og andre medier. Den skal skjerpe forbrukernes interesse for regionens egne gode viner.

Ingen jubel
Nå skulle man kanskje tro at der er jubel over hele linjen hos de newzealandske produsentene på grunn av det overveldende store salget av sauvignon blanc-viner. Men slik forholder det seg ikke. Også her er man ifølge Decanter lei av de lave prisene i de største eksportlandene. New Zealand ønsker at fremstå som et land som fremstiller gode hvitviner til priser i den høyere enden av prisskalaen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her