Bli med på Matstreif i Oslo 8. til 10. juni

Sugen på litt eplechutney fra Hardanger? Eller kanskje reinsdyrsalami og økologisk parmesan av geitemelk?
Redaksjonen
15 Mai 2007 - 12:53

Norge byr på mange smaker for den som åpner sansene og tør å prøve noe nytt. Matstreif - matfestivalen i Oslo som går av stabelen 8., 9. og 10. juni på Karl Johan og Universitetsplassen - samler et bredt spekter av nye og gamle smaksopplevelser fra hele landet.

Møt 120 produsenter
På Bondens Marked blir det mulig å både smake og kjøpe mer enn 120 lokalt produserte matvarer. Det er produsentene selv som tar turen til Oslo og de kan fortelle mer om det de lager til matglade forbipasserende.

Mange av produktene på årets Matstreif er økologiske - alt fra ulike sennepstyper, oster, kalvekjøtt, til honningdrops og iskrem.

Egen restaurant
I tillegg til matmarkedet skal Matstreif ha en egen restaurant på Universitetsplassen. Og for den som ikke får nok i løpet av dagen, stiller Grand Kafé med egen Matstreif-meny så lenge festivalen pågår.

For de minste også
Også de minste kan få testet smakssansene. Det blir eget smaksverksted for barn bak lukkede dører - voksne ingen adgang! De litt større kan delta i slaget om hvem som lager den beste pizzaen, i en storstilt pizzakonkurranse for ungdomsskoleelever.

NM for amatørkokk
Nettstedet aperitif.no arrangerer NM for amatørkokk på Universitetsplassen lørdag 9. juni klokka 14.00 Les mer her

Hvis du lurer på hva som rører seg i norsk matproduksjon for tiden, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter, så er Matstreif stedet. Det beste av norsk matkultur samlet på ett brett. Skjerp smaksløkene og ta turen til Oslo sentrum i juni!

Bak arrangementet står Innovasjon Norge.

Les mer på www.matstreif.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her