Blir bryggekonge med pappa i ryggen

25-åring fester grepet om Brygga i Tønsberg.

Etter flere ukers boring og muring begynner det nyeste tilskuddet til Brygga i Tønsberg å ta form.

Restauranten Paparazzi åpner betimelig nok i lokalene under Tønsberg Blad, og fra begynnelsen av juni skal stedet ta gjester fra konkurrentene på en av Norges tettest "befolkede" utelivsstriper, skriver Tønsberg Blad.

Christian Hjelmtvedt har med dette sin andre restaurant i Vestfold-byen etter at han i fjor overtok Restaurant Belhaven. Han eier også utestedet Harbour på samme sted.

I ryggen har 25-åringen Gunnar Hjelmtvedt, som har satset betydelige summer i sønnens prosjekter. Hjelmtvedt senior er selv godt kjent i utelivet i Tønsberg, blant annet gjennom en fortid som direktør for Klubben Hotel.

- Brygga er mer populær enn noen gang, og vi gjør ting annerledes enn de andre. Det er opp til oss om vi får det til, sier Christian Hjelmtvedt. Han er selv utdannet hotellmann, kokk og sommelier. Nå lover han mat og vin som får gjestene til å vende tilbake. For det er byens fastboende han vil leve av.
- Sommergjestene er en bonus, sier han.

Ifølge Tønsberg Blad oppgir Tønsberg Hotell- og Restaurantforening at etablissementene innenfor området som bare kalles Brygga alene tilfører byen 250 millioner kroner i omsetning hvert år. Området på drøyt 20 000 kvadratmeter kan trygt kalles hjertet i "gullkysten" i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen