Bocuse på studietur til Norge

Bocuse på studietur til Norge

Skal knekke den norske og nordiske koden.

Institute Paul Bocuse i Lyon i Frankrike sender fire masterstudenter på praksis til Norge og mathovedstaden Stavanger.

Det franske kjøkkenet er i ferd med å bli alvorlig utfordret av norske og nordiske kokker, og har sjefen selv har bestemt seg for å finne ut hvorfor, melder nkl på sin nettside.

Det er særlig to spørsmål den franske delegasjonen skal finne svar på.

1) Ny nordisk mat – hvordan får vi det til? Hvordan har Norden klart å vende hele den gastronomiske verdens øyne mot seg?

2) Norske kokkers dominans i internasjonale kokkemesterskap – Norge har nå passert franske kokker i medaljestatistikk for Bocuse d`O.

Daglig leder Ellen Math Henrichsen ved Måltidets Hus håper samarbeidet med Frankrikes mathovedstad Lyon og Paul Bocuses skole for internasjonale studenter innen gastronomi, hospitality og reiseliv kan bli starten på en større utveksling mellom matmiljøene i Stavanger og Lyon.

De fire masterstudentene skal mellom 1. til 8. juni hospitere ved Sola Strandhotell, Region Stavanger, Renaa Restauranter og Herlige Stavanger restauranter.
I tillegg vil de få bred innføring i det systematiske arbeidet som gjøres på Gastronomisk Institutt, i Måltidets Husog med de norske kokkelandslagene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen