Bordeaux 2002 er for lagring - ikke spekulering

Robert Parker har utgitt sine notater omkring smakingen han gjennomførte av Bordeaux' 2002-årgang. En årgang han betegner som perfekt for tålmodige vinkjennere.

Parker mener videre at tiden vil være med på å lage særdeles flotte viner fra de beste slottene i regionen.
- Dersom vinen i dag mangler sjarme og er lite appellerende, vil disse vinene høyst sannsynelig utvikle positivt med alderen.

Han mener også at det er en viss fare for at denne årgangen kan havne i skyggen av de to foregående årganger. Uansett er dette positivt for dem som kjøper sine viner for senere nytelse fremfor å spekulere i dem. Prisene er nemlig gunstig og på nivå med tidlig nittitall.
- Det er nå kjøpers marked, konkluderer Parker.

I følge hans notater viser Cabernet Sauvignon seg som en vinner innen årgangen. Merlot hadde visse problemer, legger han til. En årgang med behov for lang lagring er for øvrig hva man bør vente seg.

Parkers syv kandidater til Årets vin er:
Ausone, Lafite, Latour, Leoville-Las-Cases, Mouton, Palmer og Pavie. Dessverre nådde ikke Margaux og Haut-Brion helt opp etter Parkers mening.

På østsiden er Petrus, etter Parkers mening, en av de mest vellykkede Pomerol-viner i 2002. Andre vellykkede viner er: Angelus, Domaine de Chevalier, Pigeac, Cos d'Estournel, Sociando Mallet, Pichon-Lalande og Pichon-Baron.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen