Bordeaux åpner dørene

Nå ønsker snobbene vinturister velkommen.

Bordeaux er ikke kjent for sin gjestfrihet, men nå blåser det nye vinder over Frankrikes fremste vindistrikt, skriver La France.

Magasinet skriver at det hittil har vært nærmest umulig å være vinturist i Bordeauw. På vinslottenes høye murer henger det langt flere forbudsskilt enn velkomstskilt, og dersom du kommer deg innenfor murene er det bare fransk som gjelder. Og å kjøpe vin har nærmest vært en umulighet.

Nå er regionen imidlertid i ferd med å svelge stoltheten. Stadig flere åpner dørene for vinturisme, og det skal være nye og harde økonomiske realiteter som ligger bak.

I løpet av de siste årene har selve byen Bordeaux fått en kraftig ansiktsløftning, og regionen har etablert en "Route de Vins de Bordeaux", en rute som går gjennom Graves og Sauternes. Det finnes tre ulike pakker å velge langt ruten: Vin og historiske bygninger, vinen og elven og vinen og terroiren.

Samtidig skal vingårdene ønske flere vinturister velkommen etter forbilde av regionen Alsace. Regionen selger 30 prosent av vinproduksjonen sin gjennom gårdsbesøk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen