Bordeaux henrykte over et ideelt 2005

Bordeaux høster druer dyrket i nær perfekte forhold - alle indikasjonene tilsier at vi vil få en spektakulært god årgang.

Decanter karakteriserer Bordeaux som en region som priser selv middels gode årganger opp i skyene, men at det nå er få som er uenige om at 2005 vil vise seg som et enestående år for fylde og kompleksitet.

- Jeg er veldig optimistisk, sier Paul Pontallier, direktør hos Chateau Margaux som begynte innhøstingen av Merlot mandag, til Decanter.
- Så langt har dyrkingsforholdene vært optimale fra dag én. Jeg har aldri tidligere vært med på liknende. Sukkernivået i druene er det høyeste på 100 år. Merlot ligger på 14,5 prosent og Cabernet på 13.

Det er ikke bare Margaux som kan skilte med høyt sukkerinnhold i druene. Johan Maltus ved Chateau Teyssier i St. Emilion sier:
- Ingen har sett slike tall før - Merloten vår ligger på 15,2 prosent i sukkerinnhold. Vanligvis ligger sukkerinnholdet en hel grad under dette ved innhøsting for både Merlot og Cabernet, forteller han.

En relativt tørr sommer har ikke bare innvirkning på sukkerinnholdet, men også druene har fått tykt skall og små bær, som produsentene forventer at vil resultere i viner med en fantastisk dybde og konsentrasjon. I tillegg har de fleste områdene rapportert om store forskjeller på dag- og nattemperaturer, som har fremmet modningsprosessen og konsentrert aromaene.

I forhold til 2003-årgangen, har årets vitikultur hatt en like tørr, men på langt nær så varm, værtype.

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen