Bra hygiene

Ingen steder ble stengt og ingen omsetningsforbud ble gitt da Mattilsynets sjekket vintersportssteder i Hedmark og Oppland.

- Dette er en forbedring fra fjorårets tilsynskampanje da fire vintersportssteder ble stengt. Resultatene i år viser at Mattilsynets kampanjer har positiv virkning og at vintersportsstedene tar mathygienen på alvor, sier seniorrådgiver Helga Fossum.
 
Oppfølging
Hensikten med kampanjen i år var å følge opp de sesongåpne vintersportsstedene for å se om forholdene var forbedret. Virksomheter som i fjor ble stengt på grunn av dårlig hygiene er på nytt inspisert og funnet helt i orden.
 
Sjekkliste
Serveringsstedene ble inspisert etter samme sjekkliste som i fjor. Sjekklisten omfattet 23 kontrollpunkter som alle er viktige for å sikre trygg mat, men særlig ble de hygieniske forholdene i kjøkkenet vektlagt. Det ble totalt ført tilsyn med 62 virksomheter.
 
Potensiale
- Til tross for forbedring fra sist vinter viser resultatene fra årets kampanje at det fremdeles er enkelte virksomheter som har mangel på oppfølging og etterlevelse av egen internkontroll. For disse virksomhetene er det nødvendig med forbedring innen renhold og orden på kjøkkenet og kontroll med temperatur på kjøleinnretninger, sier Fossum.
 
Tilsynskampanjen viste at seks av virksomhetene som under forrige kampanje fikk påpekt avvik, også under denne oppfølgingen fikk avvik på de samme forholdene. Mattilsynet vil på vanlig måte følge opp de mangler og feil som er avdekket i disse virksomhetene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen