Bra tall i 2006

Hotell- og restaurantnæringen hadde et bra år i 2006. Driftsinntektene økte med ni prosent fra 2005.
Redaksjonen
16 Mai 2008 - 19:29

Driftsinntektene var på nesten 49 milliarder kroner.
 
Det er tall fra Statistisk Sentralbyrås strukturstatistikk som viser dette.
 
Omsetningen i næringen var på 48,7 milliarder kroner i 2006. Driftsresultatet var på nesten 2,8 milliarder kroner, noe som gir en driftsmargin på 5,7 prosent. Også sysselsettingen i næringen økte. Det var i alt 84 619 sysselsatte i gjennomsnitt i løpet av året.
 
Fortsatt vekst
Landets 1 359 hoteller fikk et oppsving i 2005 etter noen dårlige år, og veksten fortsatte i 2006. Næringen økte driftsinntektene med over 1,4 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 9,3 prosent fra 2005.
 
Det er også fortsatt vekst i lønnsomheten. I 2006 hadde hotellnæringen et samlet driftsresultat på over 600 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på 3,7 prosent. I 2005 var driftsmarginen 2,4 prosent.
 
Lønnsomme restauranter
Restaurantene er den største undergruppen i hotell- og restaurantvirksomheten med 6 185 bedrifter. For denne gruppen økte driftsinntektene med 1,5 milliarder kroner fra 2005. Det tilsvarer en vekst på 7,2 prosent. Lønnsomheten i næringen fikk også et oppsving i 2006.
 
Driftsmarginen endte på 5,5 prosent i 2006. Sysselsettingen økte med 1,2 prosent, mens verdiskapningen økte med nesten 10 prosent.
 
Mest i byene
SSBs tall for de seks største bykommunene i landet, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø, viser at bedriftene i disse kommunene omsatte til sammen for nesten 20 milliarder kroner. De sto dermed for over 40 prosent av all omsetning i hotell- og restaurantnæringen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her