Bryggas Fire Stuer er konkurs

Restaurantselskapet Bryggas Fire Stuer i Rørvik er konkurs. Dermed er 14 ansatte uten jobb.

Selskapet har en gjeld på 4,5 millioner kroner.
 
- Etter et svært dårlig fjorårsresultat så vi ikke noen annen mulighet enn å levere oppbudsbegjæring, sier styreleder og eier Harald Solbakken.
 
Resultatene har vært vekslende de siste sju årene, med et driftsresultat på 707 000 kroner i 2003 som det beste. Men store underskudd både i 2006 og 2007 førte til at selskapet gikk til skifteretten.
 
Forsøkt solgt
For to år siden forsøkte Solbakken å selge eller leie ut restauranten.
 
- Det var i utgangspunktet mange interesserte, men alle trakk seg i tur og orden, sier Solbakken til na.no.
 
Bakgrunnen for at man vurderte salg eller utleie av bryggerestauranten, var at man ville konsentrere seg om driften av Ankeret Spiseri AS i kjøpesenteret Rørvik Torg. Bryggas Fire Stuer AS hadde kjøpt opp alle aksjene i dette spisestedet året før.
 
Uvisst for Ankeret
Det er uklart hvilken betydning konkursen i Bryggas Fire Stuer AS vil få for den videre drift ved det 100 prosent eide datterselskapet.
 
- Det vil bli avklart gjennom bobehandlingen i Bryggas Fire Stuer-konkursen. I påvente av en slik avklaring fortsetter driften ved Ankeret Spiseri AS uendret, sier Harald Solbakken.
 
Dette spisestedet ved Rørvik Torg har slitt med negative årsresultat og økende gjeld i flere år, men skal ifølge styrelederen ha et regnskap i balanse for 2007.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen