Bryggas Fire Stuer er konkurs

Restaurantselskapet Bryggas Fire Stuer i Rørvik er konkurs. Dermed er 14 ansatte uten jobb.
Redaksjonen
13 Mai 2008 - 18:00

Selskapet har en gjeld på 4,5 millioner kroner.
 
- Etter et svært dårlig fjorårsresultat så vi ikke noen annen mulighet enn å levere oppbudsbegjæring, sier styreleder og eier Harald Solbakken.
 
Resultatene har vært vekslende de siste sju årene, med et driftsresultat på 707 000 kroner i 2003 som det beste. Men store underskudd både i 2006 og 2007 førte til at selskapet gikk til skifteretten.
 
Forsøkt solgt
For to år siden forsøkte Solbakken å selge eller leie ut restauranten.
 
- Det var i utgangspunktet mange interesserte, men alle trakk seg i tur og orden, sier Solbakken til na.no.
 
Bakgrunnen for at man vurderte salg eller utleie av bryggerestauranten, var at man ville konsentrere seg om driften av Ankeret Spiseri AS i kjøpesenteret Rørvik Torg. Bryggas Fire Stuer AS hadde kjøpt opp alle aksjene i dette spisestedet året før.
 
Uvisst for Ankeret
Det er uklart hvilken betydning konkursen i Bryggas Fire Stuer AS vil få for den videre drift ved det 100 prosent eide datterselskapet.
 
- Det vil bli avklart gjennom bobehandlingen i Bryggas Fire Stuer-konkursen. I påvente av en slik avklaring fortsetter driften ved Ankeret Spiseri AS uendret, sier Harald Solbakken.
 
Dette spisestedet ved Rørvik Torg har slitt med negative årsresultat og økende gjeld i flere år, men skal ifølge styrelederen ha et regnskap i balanse for 2007.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her