Bryggas Fire Stuer er konkurs

Restaurantselskapet Bryggas Fire Stuer i Rørvik er konkurs. Dermed er 14 ansatte uten jobb.

Selskapet har en gjeld på 4,5 millioner kroner.
 
- Etter et svært dårlig fjorårsresultat så vi ikke noen annen mulighet enn å levere oppbudsbegjæring, sier styreleder og eier Harald Solbakken.
 
Resultatene har vært vekslende de siste sju årene, med et driftsresultat på 707 000 kroner i 2003 som det beste. Men store underskudd både i 2006 og 2007 førte til at selskapet gikk til skifteretten.
 
Forsøkt solgt
For to år siden forsøkte Solbakken å selge eller leie ut restauranten.
 
- Det var i utgangspunktet mange interesserte, men alle trakk seg i tur og orden, sier Solbakken til na.no.
 
Bakgrunnen for at man vurderte salg eller utleie av bryggerestauranten, var at man ville konsentrere seg om driften av Ankeret Spiseri AS i kjøpesenteret Rørvik Torg. Bryggas Fire Stuer AS hadde kjøpt opp alle aksjene i dette spisestedet året før.
 
Uvisst for Ankeret
Det er uklart hvilken betydning konkursen i Bryggas Fire Stuer AS vil få for den videre drift ved det 100 prosent eide datterselskapet.
 
- Det vil bli avklart gjennom bobehandlingen i Bryggas Fire Stuer-konkursen. I påvente av en slik avklaring fortsetter driften ved Ankeret Spiseri AS uendret, sier Harald Solbakken.
 
Dette spisestedet ved Rørvik Torg har slitt med negative årsresultat og økende gjeld i flere år, men skal ifølge styrelederen ha et regnskap i balanse for 2007.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen