Bryggeri trues med bøter for ølomtale

Aass bryggeri har bilder av glass med øl på nettsidene våre. Usmakelig, mener Helsedirektoratet og krever omtalen fjernet.
Redaksjonen
26 April 2010 - 13:00

- Dette har gått over streken, sier direktør Terje Aass i bryggeriet som bærer familiens navn.
Nylig fikk han beskjed om å fjerne flere elementer på nettsiden. Det dreier seg om tre fotografier av ølglass, med og uten mat til, og en strektegning som viser personer med mat og øl. I tillegg krever direktoratet at omtale av øl som framstår som «klart appellerende» fjernes, skriver E24.

Aass sier til E24 at han vil revurdere et par av elementene, men ikke har planer om å fjerne det han mener er helt uskyldige bilder og omtaler.
Direktøren mener det er to årsaker til at omtalen bør få stå på nettsiden.

- All informasjon om øl fra våre konkurrenter er bare et tastetrykk unna. Det norske regelverket er urimelig og konkurransevridende. I tillegg mener vi dette ikke er et brudd på forbudet mot alkoholreklame. Det er informasjon, på samme måte som Vinmonopolet informerer om sine produkter. Vi ønsker å lære folk mer om øl. Dette er folkeopplysning.
Aass får nå hjelp av Bryggeriforeningen og advokater til å ta opp kampen mot direktoratet.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen opplyser at Vinmonopolets omtale av vin og sprit på Vinmonopolet er ment for dem som bor langt unna nærmeste pol i distrikts-Norge. Han er enig i at det er et paradoks at det er lov å omtale vin og sprit, mens lettøl og svakøl rammes av et forbud.
- Men i den grad det er snakk om å endre kursen, vil den gå i retning av mindre omtale av alkohol fra Vinmonopolet, ikke å slippe bryggeriene til i større grad, sier Ingebrigtsen til E24.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her