Bryner seg mot de beste i verden

Yrkes-VM/WorldSkills Competition i Calgary åpnet tirsdag kveld (lokal tid) med en høytidelig åpningsseremoni og et forrykende åpningsshow.
Redaksjonen
02 September 2009 - 13:25

Norge deltar i 16 av de 45 fagene. Styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway og andre supportere, faktisk opp mot 150 norske, gleder seg til å se Yrkeslandslaget vårt i aksjon de fire neste dagene.

Fra onsdag og fram til lørdag kveld skal de følge de beste yrkesutøverne Norge har å by på under 23 år. Søndag kveld blir det klart hvem som presterer godt nok til å komme på seierspallen.

Det er Karla Siverts fra Bagatelle og Peter Sand Dørstad fra Brasserie France som skal forsvare Norges restaurantbransje under WorldSkills.

Viktig for næringslivet
- Dette er det viktigste landslaget Norge har, sier styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway. Han er også NHO-direktør. Sammen med LO og Utdanningsdirektoratet har de stilt seg bak WorldSkills Norway. All trening av deltakerne er det de enkelte bransjene som står for.

- Det er viktig for norsk næringsliv å måle unge yrkesutøveres kompetanse mot andre land på denne måten. Det forteller noe om kvaliteten på norsk fagopplæring og om bedriftenes muligheter til å rekruttere dyktige fagfolk i framtiden. Fagkompetanse er noe av den viktigste kapitalen i bedriftene og er avgjørende for konkurranseevnen.

Høy kvalitet
- Det næringslivet og samfunnet trenger er gode rollemodeller som kan gjøre fagene synlige og friste andre til å velge disse fagene. Yrkeslandslaget skal være disse rollemodellene og gode eksempler som viser hvor viktig det er å holde høy kvalitet på arbeidet som utføres. Bare med høy kvalitet kan Norge markere sine tjenester og produkter i et stadig mer internasjonalt næringsliv.

- De resultatene Yrkeslandslaget oppnår denne uka skal oppmuntre andre til å bli like dyktige, sier Kjell Grue.

Kokk og servitør
Yrkeslandslaget har i år deltakere fra fagene, kokk, servitør, telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, billakkering, anleggsgartner (tomannslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her