Bryner seg mot de beste i verden

Yrkes-VM/WorldSkills Competition i Calgary åpnet tirsdag kveld (lokal tid) med en høytidelig åpningsseremoni og et forrykende åpningsshow.
Redaksjonen
02 September 2009 - 13:25

Norge deltar i 16 av de 45 fagene. Styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway og andre supportere, faktisk opp mot 150 norske, gleder seg til å se Yrkeslandslaget vårt i aksjon de fire neste dagene.

Fra onsdag og fram til lørdag kveld skal de følge de beste yrkesutøverne Norge har å by på under 23 år. Søndag kveld blir det klart hvem som presterer godt nok til å komme på seierspallen.

Det er Karla Siverts fra Bagatelle og Peter Sand Dørstad fra Brasserie France som skal forsvare Norges restaurantbransje under WorldSkills.

Viktig for næringslivet
- Dette er det viktigste landslaget Norge har, sier styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway. Han er også NHO-direktør. Sammen med LO og Utdanningsdirektoratet har de stilt seg bak WorldSkills Norway. All trening av deltakerne er det de enkelte bransjene som står for.

- Det er viktig for norsk næringsliv å måle unge yrkesutøveres kompetanse mot andre land på denne måten. Det forteller noe om kvaliteten på norsk fagopplæring og om bedriftenes muligheter til å rekruttere dyktige fagfolk i framtiden. Fagkompetanse er noe av den viktigste kapitalen i bedriftene og er avgjørende for konkurranseevnen.

Høy kvalitet
- Det næringslivet og samfunnet trenger er gode rollemodeller som kan gjøre fagene synlige og friste andre til å velge disse fagene. Yrkeslandslaget skal være disse rollemodellene og gode eksempler som viser hvor viktig det er å holde høy kvalitet på arbeidet som utføres. Bare med høy kvalitet kan Norge markere sine tjenester og produkter i et stadig mer internasjonalt næringsliv.

- De resultatene Yrkeslandslaget oppnår denne uka skal oppmuntre andre til å bli like dyktige, sier Kjell Grue.

Kokk og servitør
Yrkeslandslaget har i år deltakere fra fagene, kokk, servitør, telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, billakkering, anleggsgartner (tomannslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her