Bryner seg mot de beste i verden

Yrkes-VM/WorldSkills Competition i Calgary åpnet tirsdag kveld (lokal tid) med en høytidelig åpningsseremoni og et forrykende åpningsshow.

Norge deltar i 16 av de 45 fagene. Styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway og andre supportere, faktisk opp mot 150 norske, gleder seg til å se Yrkeslandslaget vårt i aksjon de fire neste dagene.

Fra onsdag og fram til lørdag kveld skal de følge de beste yrkesutøverne Norge har å by på under 23 år. Søndag kveld blir det klart hvem som presterer godt nok til å komme på seierspallen.

Det er Karla Siverts fra Bagatelle og Peter Sand Dørstad fra Brasserie France som skal forsvare Norges restaurantbransje under WorldSkills .

Viktig for næringslivet
- Dette er det viktigste landslaget Norge har, sier styreleder Kjell Grue i WorldSkills Norway. Han er også NHO-direktør. Sammen med LO og Utdanningsdirektoratet har de stilt seg bak WorldSkills Norway. All trening av deltakerne er det de enkelte bransjene som står for.

- Det er viktig for norsk næringsliv å måle unge yrkesutøveres kompetanse mot andre land på denne måten. Det forteller noe om kvaliteten på norsk fagopplæring og om bedriftenes muligheter til å rekruttere dyktige fagfolk i framtiden. Fagkompetanse er noe av den viktigste kapitalen i bedriftene og er avgjørende for konkurranseevnen.

Høy kvalitet
- Det næringslivet og samfunnet trenger er gode rollemodeller som kan gjøre fagene synlige og friste andre til å velge disse fagene. Yrkeslandslaget skal være disse rollemodellene og gode eksempler som viser hvor viktig det er å holde høy kvalitet på arbeidet som utføres. Bare med høy kvalitet kan Norge markere sine tjenester og produkter i et stadig mer internasjonalt næringsliv.

- De resultatene Yrkeslandslaget oppnår denne uka skal oppmuntre andre til å bli like dyktige, sier Kjell Grue.

Kokk og servitør
Yrkeslandslaget har i år deltakere fra fagene, kokk, servitør, telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, billakkering, anleggsgartner (tomannslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen