Bryter røykeloven

Seks av åtte bryggerestauranter i Tønsberg bryter røykeloven.
Redaksjonen
31 Desember 2008 - 13:00

- Nedslående, sier tilsynsleder for Arbeidstilsynet i Vestfold, Mona Bondevik, til Tønsbergs Blad.
 
Hun varsler tøffere toner fra Arbeidstilsynet.
 
Tett oppfølging
- Vi øker ressursene, og det blir tettere oppfølging og flere kontroller. For det virker jo ikke som om bransjen tar røykeloven alvorlig, sier Bondevik.
 
Hun viser til at flere av de samme utestedene ble tatt i brudd på røykeloven i 2006.
 
Manglende skilting og utlufting på uteserveringene gikk igjen på følgende steder under kontrollen 16. desember: Himmel og Hav, Harbour, Esmeralda, Havariet, Peppes Pizza og Mytteriet.
 
Smitteeffekt
Utestedene har fått varsel om pålegg. Hvis de ikke retter seg etter røykeloven, får de pålegg fra Arbeidstilsynet rett over nyttår.
 
Det var bare Nye Brygga Restaurant og Dolly Dimples som hadde sitt på det tørre under kontrollen.
 
Bondevik sier Tønsberg skiller seg negativt ut i forhold til de andre Vestfold-byene.
 
- Det er spesielt i Tønsberg med utesteder som ligger så tett, og det er tydeligvis en smitteeffekt der flere bygger inn uteserveringene for å unngå at naboen stjeler kunder, sier hun.
 
Forskjellsbehandling
Svennik Pettersson på Esmeralda legger ikke skjul på at det er tilfelle for hans del. Han lover å rette seg etter røykelovens krav, men kritiserer samtidig Arbeidstilsynet.
 
- Jeg forventer at de ikke forskjellsbehandler slik de har gjort i mange, mange år. Enkelte steder har buret seg inne og hatt tilnærmet drivhus uten at Arbeidstilsynet har gjort noe. Dermed har flere tenkt at de skal  bygge inn de også, ellers blir det konkurransevridende, sier Pettersson.
 
Kaldt for alle
Daglig leder på Havariet, Raymond Vaczulik, forstår Pettersson godt.
 
- Det bør være likt for alle, jeg er enig med ham i det, sier Vaczulik.
 
Og hvis alle følger røykeloven, blir det heretter like kaldt for alle røykerne på Brygga i Tønsberg. Ifølge loven skal uteserveringene ha utlufting tilsvarende et utendørs område.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her