Bryter røykeloven

Seks av åtte bryggerestauranter i Tønsberg bryter røykeloven.
Redaksjonen
31 Desember 2008 - 13:00

- Nedslående, sier tilsynsleder for Arbeidstilsynet i Vestfold, Mona Bondevik, til Tønsbergs Blad.
 
Hun varsler tøffere toner fra Arbeidstilsynet.
 
Tett oppfølging
- Vi øker ressursene, og det blir tettere oppfølging og flere kontroller. For det virker jo ikke som om bransjen tar røykeloven alvorlig, sier Bondevik.
 
Hun viser til at flere av de samme utestedene ble tatt i brudd på røykeloven i 2006.
 
Manglende skilting og utlufting på uteserveringene gikk igjen på følgende steder under kontrollen 16. desember: Himmel og Hav, Harbour, Esmeralda, Havariet, Peppes Pizza og Mytteriet.
 
Smitteeffekt
Utestedene har fått varsel om pålegg. Hvis de ikke retter seg etter røykeloven, får de pålegg fra Arbeidstilsynet rett over nyttår.
 
Det var bare Nye Brygga Restaurant og Dolly Dimples som hadde sitt på det tørre under kontrollen.
 
Bondevik sier Tønsberg skiller seg negativt ut i forhold til de andre Vestfold-byene.
 
- Det er spesielt i Tønsberg med utesteder som ligger så tett, og det er tydeligvis en smitteeffekt der flere bygger inn uteserveringene for å unngå at naboen stjeler kunder, sier hun.
 
Forskjellsbehandling
Svennik Pettersson på Esmeralda legger ikke skjul på at det er tilfelle for hans del. Han lover å rette seg etter røykelovens krav, men kritiserer samtidig Arbeidstilsynet.
 
- Jeg forventer at de ikke forskjellsbehandler slik de har gjort i mange, mange år. Enkelte steder har buret seg inne og hatt tilnærmet drivhus uten at Arbeidstilsynet har gjort noe. Dermed har flere tenkt at de skal  bygge inn de også, ellers blir det konkurransevridende, sier Pettersson.
 
Kaldt for alle
Daglig leder på Havariet, Raymond Vaczulik, forstår Pettersson godt.
 
- Det bør være likt for alle, jeg er enig med ham i det, sier Vaczulik.
 
Og hvis alle følger røykeloven, blir det heretter like kaldt for alle røykerne på Brygga i Tønsberg. Ifølge loven skal uteserveringene ha utlufting tilsvarende et utendørs område.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her