Bryter røykeloven

Seks av åtte bryggerestauranter i Tønsberg bryter røykeloven.

- Nedslående, sier tilsynsleder for Arbeidstilsynet i Vestfold, Mona Bondevik, til Tønsbergs Blad.
 
Hun varsler tøffere toner fra Arbeidstilsynet.
 
Tett oppfølging
- Vi øker ressursene, og det blir tettere oppfølging og flere kontroller. For det virker jo ikke som om bransjen tar røykeloven alvorlig, sier Bondevik.
 
Hun viser til at flere av de samme utestedene ble tatt i brudd på røykeloven i 2006.
 
Manglende skilting og utlufting på uteserveringene gikk igjen på følgende steder under kontrollen 16. desember: Himmel og Hav, Harbour, Esmeralda, Havariet, Peppes Pizza og Mytteriet.
 
Smitteeffekt
Utestedene har fått varsel om pålegg. Hvis de ikke retter seg etter røykeloven, får de pålegg fra Arbeidstilsynet rett over nyttår.
 
Det var bare Nye Brygga Restaurant og Dolly Dimples som hadde sitt på det tørre under kontrollen.
 
Bondevik sier Tønsberg skiller seg negativt ut i forhold til de andre Vestfold-byene.
 
- Det er spesielt i Tønsberg med utesteder som ligger så tett, og det er tydeligvis en smitteeffekt der flere bygger inn uteserveringene for å unngå at naboen stjeler kunder, sier hun.
 
Forskjellsbehandling
Svennik Pettersson på Esmeralda legger ikke skjul på at det er tilfelle for hans del. Han lover å rette seg etter røykelovens krav, men kritiserer samtidig Arbeidstilsynet.
 
- Jeg forventer at de ikke forskjellsbehandler slik de har gjort i mange, mange år. Enkelte steder har buret seg inne og hatt tilnærmet drivhus uten at Arbeidstilsynet har gjort noe. Dermed har flere tenkt at de skal  bygge inn de også, ellers blir det konkurransevridende, sier Pettersson.
 
Kaldt for alle
Daglig leder på Havariet, Raymond Vaczulik, forstår Pettersson godt.
 
- Det bør være likt for alle, jeg er enig med ham i det, sier Vaczulik.
 
Og hvis alle følger røykeloven, blir det heretter like kaldt for alle røykerne på Brygga i Tønsberg. Ifølge loven skal uteserveringene ha utlufting tilsvarende et utendørs område.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen