By gjestene et alternativ til Bordeaux

Etter at prisene på bordeauxvin har nådd taket og det knapt finnes noe fra den kanten til hverdagslige priser, er det smart å lete i områdets periferi etter alternativer. Vi kan denne uken ikke bare by på en god vin men også et svært godt kjøp fra en meget vellykket årgang. Den kan du by dine gjester.

Ukens vin kommer fra Bergerac. Området som grenser til Bordeaux i nordøst. Som i nærliggende St. Emilion og dets satelitter er merlot hoveddruen i Bergerac hvilket setter sitt umiskjennelige jordlige preg kombinert med intenst preg av røde bær som suppleres av solbæraromaer fra cabernet sauvignon. Slik er representanten Château Monestier la Tour (KK133587 VSd kr 109) som nylig er ankommet i en ung, spenstig og svært vellykket 2000-versjon.
 
Så vel duft som smak er saftig og innsmigrende, med klart jord- og askepreg, tanninene er fine og tydelige. En flott matvin i en meget behagelig prisklasse.
 
Som de fleste andre slott i området er Monestier la Tour lite av størrelse og av renommé
Bergerac-stilen er en klassisk tolkning av merlot og cabernet sauvignon, og dermed et godt stykke fra den mer søtlige stilen som til dels Sør-Frankrike og særlig den nye verden representerer. Resultatet er mer elegante viner som dermed er ypperlige til mat.
 
Og mat er nesten viktigere i Bergerac enn vin. For dette er paradis for matvrak. Her er det gåse- og andeoppdrett rundt hver sving, og butikker så vel som restauranter trygler deg om å smake på forskjellige leverprodukter, tørket eller røkt andebryst, trøfler, valnøtter, kraftige kjøttgryter. Her er det i tillegg til et enormt antall gode og rimelige restauranter, dessuten til sammen seks restauranter med Michelin-stjerner, blant annet Centenaire med to av dem i Les Eyzies-de-Tayac som også kan by på Cro Magnon-mannen for de historisk interesserte. I det hele et deilig område å tilbringe noen late dager uansett tid på året.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen