Byens beste baker ønsker velkommen

Åpent bakeri er blitt et begrep blant matglade langt på utsiden Oslos grenser. Behovet for et alternativ til det triste, kommersielle og upersonlige kjøpebrødet, viste seg å være så stort, at det vesle bakeriet i Incognito terrasse nå har vokst og etabler
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2002 - 21:23

Forretningsideen til Åpent bakeri er mathåndverk i ekte Slow Food-ånd. Tiden er bakernes beste venn, både når de lager sine egne gjærkulturer og når brødene bakes.

Den 29. april kl 19.00 inviteres du som Slow Food-medlem til en brødaften på Damplass i Ullevål Hageby.

Bakerne vil snakke om hva som er hemmeligheten bak det gode brød og ikke minst noe om egen filosofi. Vi vil få en innføring i ulike gjærkulturer, surdeig vs vanlig gjær, ulike meltyper og malingsgrad etc. Selv om dette høres vitenskapelig ut, kan vi love en kveld som er fylt med pasjon. Slow Food-medlem og brødfantast Elsa Sprossa Rønnevig kommer for å fortelle om sin store lidenskap, nemlig den gode gammeldagse bakerovnen.

Selv om Åpent bakeris brød er godt, blir det enda bedre med det rette tilbehøret. Matcompaniet som har spesialisert seg på import fra blant annet Italia stiller med skinker, pølser, ost og ikke minst nypresset olivenolje fra Sardinia og Toscana. Matcompaniets søsterfirma Ca'de Vin sørger for at strupene ikke tørker ut.

Kveldens arrangement koster kroner 200 for medlemmer og 250  for ikke-medlemmer. Dette vil  garantert gi den god metthetsfølelsen,  paret med gleden av å ha fått vite noe mer om det daglige brød!

Vi må ha din påmelding innen fredag den 22. april. Det er begrenset antall plasser, så de som vil sikre seg plass bør melde tilbake allerede nå. Du kan melde deg på via epost: slowfood@aperitif.no eller faks 22 67 14 77.

Beløpet skal du betale på forhånd og direkte til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.

Når det gjelder øvrige arrangementer denne våren, håper vi fortsatt på å få til temaet Hva skjer med norske skalldyr, nye prosjekter innen oppdrett med forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet som særdeles kunnskapsrik foredragsholder, men det blir da trolig sent i mai, eventuelt i juni.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her