Champagne hver dag?

Det er budskapet i en anbefaling fra britiske forskere.

En ny undersøkelse utført av forskere ved universitetet i Reading, England, viser at et moderat daglig forbruk av champagne bedrer blodsirkulasjonen og beskytter mot hjertekarsykdommer samt blodpropp, leser vi på www.vinavisen.dk .

Blodtrykksmedisin
Det er en gruppe på 20 forsøkspersoner mellom 20 og 65 år som fikk den behagelige oppgaven å innta en halv flaske champagne daglig. En kontrollgruppe fikk en "placebodrikk med champagnelikhet".

Blodprøver viste at de som hadde drukket champagne hadde et høyere innhold av nitrogenoksid. Dette er som kjent et stoff som inngår i blodtrykksreduserende medisin og som i visse mengder kan redusere risikoen for blodpropp.

Også polyfenoler
I følge Wine Spectator viste prøvene dessuten at de som inntok champagne hadde et økt innhold av polyfenoler i blodet, det er antioksidantene som finnes i skallet til blå druer og dermed i rødvin, og som har mange helsebringende egenskaper.

Årsaken til at disse også finnes i champagne er at blå druer (pinot noir og pinot meunier)er dominerende i druemiksen for de aller fleste merkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen