Champagnegalopp i Stockholm

Den kvinnelige sommelieren Nina Fredagsvik representerer Norge i nordisk champagnekonkurranse.

Nina Fredagsvik (28) som til daglig jobber på Bølgen & Moi Briskeby skal som en av to kvinner delta i en konkurranse i blindsmaking av champagne.

Hun er akkurat ferdig med vinkelnerutdannelsen og gikk ut som beste elev i blindsmaking ved Nordisk Sommelier Utdannelse i Oslo.

Også sabling
Den andre kvinnen som skal snuse på og identifisere boblene er finske Essi Avellan, Nordens eneste kvinnelige Master of Wine.

Blant de mannlige deltakerne er Andreas Larsson som tidligere både er nordisk og europeisk mester i sommelierkunst samt Dennis Rasmussen som er regjerende nordisk mester. De nordiske representantene får konkurranse fra en fransk sommelier, Denis Garret, med ekstra interesse for champagne.

Konkurransen innebærer ikke bare blindsmaking av champagne men også åpning av champagneflasker med sabel. En kunst som fortsatt holdes i live i sommelierkretser. I juryen sitter blant andre svenske Richard Juhlin, kanskje verdens fremste champagneekspert.

Høy kjendisfaktor
Connoisseur Champagne Challenge går av stabelen 8. februar i Stockholm, og arrangeres av hi society-magasinet Connoisseur som kun er tilgjengelig for de med mer enn én million i inntekt og fem millioner i formue (og det er jo ikke så mange svensker som kan skryte av...).

Motivasjonen for evenementet er at champagne er et av temaene magasinets lesere er mest opptatt av. Kjendisfaktoren på sidelinja er derfor ventet å være høy.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen