Château Pavie 2003 lanseres for £1000 pr. kasse

St.-Emilion Premier Grand Cru Classe Château Pavie har nettopp startet salget av sin 2003-årgang. Prisen er den nette sum av £1000 pr. kasse.
Redaksjonen
02 Juni 2004 - 01:00

Pavie ble tidligere denne våren gjenstand for svært variert kritikk fra ledende vinkritikere verden over. Spesielt mellom Robert Parker og Jancis Robinson, der Parker ga vinen 96-100 poeng, og dermed i klasse med førstecru-viner. Robinson på sin side mente vinen var menigsløs og ga den 12 av 20 poeng.
(les mer om dette her)
 
Parkers kritikk var i hovedtrekk at vinen hadde en sublim rikhet, og at den representerte essensen av St.-Emilions jordsmonn og karakter. Sammen med Château Ausone og Petrus var dette en av tre beste vinene fra 2003-årgangen.
 
Robinson uttalte at vinen hadde en lite tiltalende karakter av overmodne aromaer i retning av portvin.
 
- Portvin er best når den kommer fra Douro - ikke St.-Emilion, sa hun i sin kritikk, og fortsatte: - En tullete vin som likner mer på en sent innhøstet zinfandel enn en Bordeaux. Dessuten en lite flatterende grønn karakter i frukten.
 
Prisen som forlanges kan altså ses i sammenheng med kritikken fra Parker. Prisen er nemlig doblet i fra 2002-årgangen, men lavere enn den svært gode 2000-årgangen. Men de som følger Parkers råd vil nok uansett kjøpe denne vinen.
 
De aller fleste andre store vinene fra Bordeaux er ennå ikke sluppet på markedet eller gitt noen prisantydning. Dette regner man imidlertid vil skje i løpet av denne uken.
 
Kilde: decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her