Château Pavie 2003 lanseres for £1000 pr. kasse

St.-Emilion Premier Grand Cru Classe Château Pavie har nettopp startet salget av sin 2003-årgang. Prisen er den nette sum av £1000 pr. kasse.

Pavie ble tidligere denne våren gjenstand for svært variert kritikk fra ledende vinkritikere verden over. Spesielt mellom Robert Parker og Jancis Robinson, der Parker ga vinen 96-100 poeng, og dermed i klasse med førstecru-viner. Robinson på sin side mente vinen var menigsløs og ga den 12 av 20 poeng.
(les mer om dette her )
 
Parkers kritikk var i hovedtrekk at vinen hadde en sublim rikhet, og at den representerte essensen av St.-Emilions jordsmonn og karakter. Sammen med Château Ausone og Petrus var dette en av tre beste vinene fra 2003-årgangen.
 
Robinson uttalte at vinen hadde en lite tiltalende karakter av overmodne aromaer i retning av portvin.
 
- Portvin er best når den kommer fra Douro - ikke St.-Emilion, sa hun i sin kritikk, og fortsatte: - En tullete vin som likner mer på en sent innhøstet zinfandel enn en Bordeaux. Dessuten en lite flatterende grønn karakter i frukten.
 
Prisen som forlanges kan altså ses i sammenheng med kritikken fra Parker. Prisen er nemlig doblet i fra 2002-årgangen, men lavere enn den svært gode 2000-årgangen. Men de som følger Parkers råd vil nok uansett kjøpe denne vinen.
 
De aller fleste andre store vinene fra Bordeaux er ennå ikke sluppet på markedet eller gitt noen prisantydning. Dette regner man imidlertid vil skje i løpet av denne uken.
 
Kilde: decanter.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen