Chilener på messen

VinCompagniet presenterer i dag en rekke gode viner på sin stand på messen. Der kan du blant andre smake disse vinene.
Redaksjonen
03 Februar 1998 - 23:50

Montes Cabernet Sauvignon 1994
CHILE - CURICO
 

En ny tilvekst til Montes-familien som har sitt navn etter den berømte vinmakeren Aurelio Montes. Montes Cabernet Sauvignon ble kåret til "Top Value" av Wine Spectator i 1996 (88 p.) i konkurranse med 49 andre rødviner fra hele verden. Vinen har fortsatt en fantastisk Cabernet-fruktighet kombinert med en rund, fyldig karakter. Produsent: Discover Wine
 
 
 
Railroad Red 1996
SØRAFRIKA - ROBERTSON
 
Denne vinen kommer fra Madeba Cellar i Robertson-distriktet i Sørafrika. Railroad Red er laget av en blanding av Shiraz, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i omtrent like deler. Den er lagret i 6 måneder i fransk eik. Vinen har en krydret fruktig bouquet og en rund bæraktig smak. Server Railroad Red til kjøtt av kalv og kylling, gjerne med følge av pasta. Produsent: Graham Beck
 
Fonte al Sole 1996
ITALIA - TOSCANA
 

En moderne vin fra klassiske Ruffino. Fonte al Sole er laget utelukkende av Sangiovese-druer dyrket i toscansk jord. For å bevare den fine kirsebæraktige fruktigheten fullt ut er ikke vinen fatlagret. Fonte al Sole bør drikkes lett avkjølt, nettopp for å nyte den flotte frukten. Produsent: I.L. Ruffino
 
 
 
Chateau des Fines Roches 1995
FRANKRIKE - CHATEAUNEUF-DU-PAPE
 
Dette berømte Rhone-slottet lager Chateauneuf-du-Pape i en rund, innsmigrende stil. Hele 6 forskjellige druesorter brukes for å få fram den myke, fyldige vinen som passer så godt til høstens og vinterens kjøttgryter. Vinen smaker godt idag, men vil forbedre seg ytterligere ved noen få års lagring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her