Choice utvikler miljøledelse

Petter Stordalen og Choice Hotels Scandinavia tar sikte på å ha alle sine hoteller miljøsertifisert innen utgangen av 2009. I går skrev selskapet avtale med Det Norske Veritas.

Choice Hotels signerte en kontrakt med Det Norske Veritas (DNV) som handler om sertifisering i henhold til den internasjonale miljøstandarden ISO 14001.
 
Et strategisk samarbeid mellom Choice og DNV skal gjennomføres. Miljøledelse og kompetanseutvikling er sentrale elementer. Hotellkjeden har høye ambisjoner og ser store muligheter i et strategisk samarbeid med DNV.
 
Eget ansvar
Choice skal selv utvikle miljøstyringssystemet for hotellene, og DNV vil deretter gjennomføre en uavhengig revisjon for å vurdere om kravene i miljøstandarden er ivaretatt og implementert.
Arbeidet med å utvikle prosedyrene for miljøarbeidet i Choice er allerede kommet godt i gang. Miljøsertifiseringen av hoteller skal starte tidlig 2008, og Choice har som mål å ha alle hotellene miljøsertifisert innen utgangen av 2009.
 
Flere ordninger
- Det finnes flere gode miljømerkeordninger som dokumenterer et selskaps miljøarbeid. Vi har valgt det internasjonalt anerkjente ISO 14001 fordi det passer best for de visjoner og aktiviteter selskapet skal iverksette, sier eier og styreleder Petter A. Stordalen.
 
Fokus
- Choice Hotels Scandinavia har gjennom mange år hatt fokus på å redusere bruk av energi, vann og kjemikalier. Vi har tatt beslutningen om at vi skal bli et ledende hotellselskap på miljøsiden. Vi skal også være en motivasjon for andre hotellkjeder og selskaper slik at det blir en god konkurranse om å være best. For oss har det vært naturlig å velge DNV, som er et av verdens største og mest anerkjente sertifiseringsselskaper, fortsetter han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen