Conca de Barberà på boks

Den spanske appelasjonen Conca de Barberà  (Protected Designation of Origin, PDO) har godkjent at vinen kan selges på boks.

Årsaken til dette ligger faktisk hos oss her oppe i nord. Den eneste grunnen til at Conca de Barberà nå tillater BiB er nemlig for å tilfredsstille det nordiske markedet.

Det var under den siste generalforsamlingen i 2006 at de bestemte seg for at vinen fra området kunne selges på boks. Regionen ligger syd i Katalonia og består av 6 000 hektar med vinmarker
.
Til Nord-Europa
Grunnen til at man landet på denne løsningen var at flere produsenter ønsket en slik mulighet å selge vin på. Å levere hva markedet vil ha er aldri feil, og her i nord drikkes det jo mye boksvin. På denne måten kunne produsentene altså møte ønskene fra markedet i Nord-Europa.

Etter nøye vurdering fant de ut at at dette var greit, og BiB-varianten ble godkjent av komiteen.

Bare ungt
Det er bare ung vin som kan selges i boks. Dersom det skal gjøres endringer i dette, eller det kommer andre forslag om vin på boks, må dette opp til behandling igjen.

På samme generalforsamling ble det også vedtatt å se på muligheten for å utvide appelasjonen med vinmarker fra Vilanova de Prades.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen