Danmark til topps i Linie Award

Den danske kokken Tommy Friis stakk av med førsteplassen i årets Linie Award.
Redaksjonen
02 Juni 2010 - 15:34

Premien var et stipend på 25.000 kroner samt konkurransens Linie-trofé. I tillegg har han en plass i juryen under neste års Linie Award.

De andre finalistene i Linie Award var:
• Norge ved Petter Raymond Grimstad, Tango Bar og Kjøkken i Stavanger
• Sverige ved Simon Weinberg, Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo
• Finland ved Eric Räty, Chez Dominique i Helsingfors

Imponerte juryen
Friis ble årets vinner fordi han var den som best klarte å kombinere de nordiske råvarene til akevittsmaken, og det på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie.

Skeie var juryformann i årets konkurranse. Der satt også fjorårets vinner, Petter Beyer, samt de kjente nordiske kokkene Per Hallundbæk, Michael Bjørklund og Magnus Ek.

Halvor Heuch, destillatør hos Arcus og Norges fremste akevittekspert, var i år som tidligere år et selvskrevent jurymedlem.

Hellstrøm tildelt årets hederspris
Eyvind Hellstrøm ble overrakt prisen som en anerkjennelse for sitt "livslange lidenskapelige forhold til den gode smak og for sin rolle som eminent Linie Aquavit-ambassadør".

Juryen mener Hellstrøm har gjort en uvurderlig innsats for å øke nordmenns kunnskap om og interesse for nordisk kvalitetsmat og -drikke.

Den nordiske kokkekonkurransen Linie Award er en konkurranse for unge lovende kokker, der oppgaven er å fremme bruken av nordiske råvarer og utvikle et nytt, spennende og innovativt nordisk kjøkken.

Årets konkurranse var den sjette i rekken, arrangert av Arcus og Kulinarisk Akademi.

Foto: Arcus og Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her