Danmark til topps i Linie Award

Den danske kokken Tommy Friis stakk av med førsteplassen i årets Linie Award.
Redaksjonen
02 Juni 2010 - 15:34

Premien var et stipend på 25.000 kroner samt konkurransens Linie-trofé. I tillegg har han en plass i juryen under neste års Linie Award.

De andre finalistene i Linie Award var:
• Norge ved Petter Raymond Grimstad, Tango Bar og Kjøkken i Stavanger
• Sverige ved Simon Weinberg, Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo
• Finland ved Eric Räty, Chez Dominique i Helsingfors

Imponerte juryen
Friis ble årets vinner fordi han var den som best klarte å kombinere de nordiske råvarene til akevittsmaken, og det på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie.

Skeie var juryformann i årets konkurranse. Der satt også fjorårets vinner, Petter Beyer, samt de kjente nordiske kokkene Per Hallundbæk, Michael Bjørklund og Magnus Ek.

Halvor Heuch, destillatør hos Arcus og Norges fremste akevittekspert, var i år som tidligere år et selvskrevent jurymedlem.

Hellstrøm tildelt årets hederspris
Eyvind Hellstrøm ble overrakt prisen som en anerkjennelse for sitt "livslange lidenskapelige forhold til den gode smak og for sin rolle som eminent Linie Aquavit-ambassadør".

Juryen mener Hellstrøm har gjort en uvurderlig innsats for å øke nordmenns kunnskap om og interesse for nordisk kvalitetsmat og -drikke.

Den nordiske kokkekonkurransen Linie Award er en konkurranse for unge lovende kokker, der oppgaven er å fremme bruken av nordiske råvarer og utvikle et nytt, spennende og innovativt nordisk kjøkken.

Årets konkurranse var den sjette i rekken, arrangert av Arcus og Kulinarisk Akademi.

Foto: Arcus og Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her