Danmark til topps i Linie Award

Den danske kokken Tommy Friis stakk av med førsteplassen i årets Linie Award.
Redaksjonen
02 Juni 2010 - 15:34

Premien var et stipend på 25.000 kroner samt konkurransens Linie-trofé. I tillegg har han en plass i juryen under neste års Linie Award.

De andre finalistene i Linie Award var:
• Norge ved Petter Raymond Grimstad, Tango Bar og Kjøkken i Stavanger
• Sverige ved Simon Weinberg, Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo
• Finland ved Eric Räty, Chez Dominique i Helsingfors

Imponerte juryen
Friis ble årets vinner fordi han var den som best klarte å kombinere de nordiske råvarene til akevittsmaken, og det på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie.

Skeie var juryformann i årets konkurranse. Der satt også fjorårets vinner, Petter Beyer, samt de kjente nordiske kokkene Per Hallundbæk, Michael Bjørklund og Magnus Ek.

Halvor Heuch, destillatør hos Arcus og Norges fremste akevittekspert, var i år som tidligere år et selvskrevent jurymedlem.

Hellstrøm tildelt årets hederspris
Eyvind Hellstrøm ble overrakt prisen som en anerkjennelse for sitt "livslange lidenskapelige forhold til den gode smak og for sin rolle som eminent Linie Aquavit-ambassadør".

Juryen mener Hellstrøm har gjort en uvurderlig innsats for å øke nordmenns kunnskap om og interesse for nordisk kvalitetsmat og -drikke.

Den nordiske kokkekonkurransen Linie Award er en konkurranse for unge lovende kokker, der oppgaven er å fremme bruken av nordiske råvarer og utvikle et nytt, spennende og innovativt nordisk kjøkken.

Årets konkurranse var den sjette i rekken, arrangert av Arcus og Kulinarisk Akademi.

Foto: Arcus og Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her