Dansk dobbeltseier i Nordic Challenge

De norske finalehåpene nådde ikke helt opp i kokkekonkurransen Nordic Challenge.

To av Norges fremste kokker; Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff) og Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi), måtte se seg slått av to dansker og en svenske i dagens finale i Nordic Challenge som fant sted i København.
 
Nordic Challenge er en kokkekonkurranse som arrangeres annenhvert år under den store matmessen Tema 09 som avholdes i København, og årets konkurranse er den tredje i rekken.
 
Nordiske råvarer
10 toppkokker fra de fem nordiske land har kjempet om å lage en treretters meny på nordiske råvarer for syv personer.
 
 
Årets råvarer som skulle benyttes var svinekjøtt av Duroc gris og fisken gjørs. Deltakerne kunne fritt velge hvilken av råvarene de ville bruke til henholdsvis forrett og hovedrett.
 
Desserten skulle inneholde beter, preserverte eller tørkede bær/frukter som er typisk for deltakernes hjemland, samt et meieriprodukt.
 
Tøff forberedelse
Det har vært en hektisk tid i kokkeverden så langt i 2009 med flere store kokkekonkurranser etterhverandre, og Heidi Bjerkan var en av seks finalister til Årets kokk 2009 som fant sted i februar.
 
Råvarene som var valgt ut var heller ikke helt til fordel for de norske kokkene, da såvel Duroc-gris og gjørs er vanskelige å få tak i utenfor Danmark.
 
Dansk storeslem
Det var Torsten Vildgaard som gikk av med seieren i årets konkurranse. Vildgaard jobber til daglig som sous chef på restaurant Noma i København , som regnes for å være skandinavias ledende restaurant med to stjerner i Michelin-guiden.
 
Hans landsmann Torsten Schmidt (restaurantene Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus, Ålborg) tok sølvet, mens svenske Adam Dahlberg (Restaurant Mathias Dahlgren) tok bronsen.
 
De øvrige deltakerene i konkurransen var:
 
Norge:
Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff)
Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi)
 
Sverige:
Daniel Frick (Restaurant Lux)
 
Finland:
Jouni Toivanen (Chez Dominique)
Joni Ketonen (Restaurant Olo)
 
Island:
Hallgrimur Fridrik Sigrudarson (Restaurant Fridrik V)
Gunnar Karl Gislason (Dill Restaurant)
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen