Danske mateksperimenter

Danske myndigheter satser sterkt på å posisjonere landets gastronomi som ledende internasjonalt gjennom sitt MadExperimentarium.

Den danske matminister, Henrik Høegh, arbeider med å få det uoffisielle kokke-VM, Bocuse d'Or, til Danmark i 2012.

- Slik kan vi "brande" dansk gastronomi og styrke kokkenes posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Det vil være med på å sette Danmark på kartet, sier Høegh til politiken.dk.

Kokker som har behov for å eksperimentere og utvikle nye matideer, vil få mulighet til det gjennom det nye MadExperimentarium som en arbeidsgruppe tilhørende Matministeriet, drøfter akkurat nå.

- Det er satt av ganske mye penger for å få noen av de beste danske kokkene med i MadExperimentariet, og de vil selvfølgelig få vederlag for sine aktiviteter der, påpeker Høegh.

MadExperimentariet skal bygge bro mellom gode råvarer og danske forbrukere.
Det skal fremme matvarekvalitet, sette fokus på mathåndverket, forståelsen for god mat og sunt kosthold, samt være et slags vitenskapelig laboratorium på tvers av matvareindustrien, den gastronomiske sektor, råvaretilbydere og forbrukere.

En av tankene bak MadExperimentariet er også at dyktige kokker kan møtes for å utvikle nye matkonsepter slik at dansk gastronomi hele tiden utvikler sig.

- Mange kokker har ikke de nødvendige fasiliteter til å utvikle det de ønsker. Det vil de kunne få i MadExperimentariet, forklarer Louise Steenstrup, fullmektig ved matministerens kontor.

Hvordan det nye MadExperimentarium skal settes sammen er ennå ikke avklart. Utvalget leverer sitt forslag i slutten av mai måned.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen