Dårlig hos McDonald's

Flere norske McDonald's-restauranter har brukt paller som kan føre med seg parasitter, virus og giftkjemikalier.

Tidligere i år fant inspektører fra Mattilsynet trepaller av ubehandlet treverk som var svært møkkete på fryserommene. Det var også skittent og for dårlig vedlikehold ved flere av restaurantene.
 
Det er ikke bra for Norges største fast food-kjede.
 
Bøter som svir
Det hele ender med at nesten 20 McDonald's-restauranter er varslet om tvangsmulkt.
 
- Disse mulktene beregnes avhengig av den enkelte restaurants omsetning. Men jeg kan si at det ikke blir billig. Det skal svi, det skal ikke lønne seg å ikke endre rutinene, sier Christoffer Nielsen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor for Oslo, til NRK.
 
Åpne kartonger
Ifølge Mattilsynet fant de åpne kartonger med hamburgere som lå utildekket på skitne lagre og ved trepallene. Ifølge Nielsen blir disse pallene, såkalte Europaller, brukt til å frakte alt mulig over hele verden.
 
- De blir mer og mer ødelagt og kan inneholde giftkjemikalier. Dersom denne kjemiske forurensningen havner i maten, er det alvorlig, sier Nielsen.
 
I en av sine rapporter, kritiserer Mattilsynet renholdet og tilbakeviser McDonald's påstand om at varene i fryselageret er i emballasje. De kritiserer også at det ble observert «svært manglende» renhold inne på fryselagrene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen