De beste vinene fra mer enn 40 vinhus (Horeca/VP)

Dette arrangementet bør du ikke gå glipp av, for det er sjelden du får smake så mange forskjellige viner på en og samme dag.
Redaksjonen
09 September 2011 - 07:31

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin gjennom dette unike arrangementet hvor du vil finne en bredde du sjelden ser maken til?
 
Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unike cognacer, akevitter og verdensrenommert bourbon, og kan delta på eksklusive foredrag.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Stor bredde
Sett av dagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.
 
Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.
 
I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være en av de første i Norge til å smake årets juleakevitt, prøve sjeldne akevitter og eksklusive cognacer og bourbon fra et av verdens mest berømte destillerier i løpet av arrangementet.
 
Gå heller ikke glipp av et av de mange eksklusive foredragene (se tider og temaer nedenfor - begrenset antall plasser).
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Se hele programmet og les mer om hvem du får møte her (klikk)
 
Smakfullt arrangement med eksklusive foredrag
Denne kvelden vil representanter fra de enkelte vinhusene vise deg sine beste viner.
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
 
Ta med gode kolleger på en uforglemmelig opplevelse - meld deg på i dag.
 
KUN presse og ansatte i Hotell- og restaurantbransjen (for Vinmonopolet, se nedenfor)
 
Aldersgrense 20 år.
 
Tid: Søndag 25. september 2011 kl. 15.00 - 20.00
Pris: Gratis for presse og Hotell- og restaurantbransjen
 
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
 
KUN ansatte i Vinmonopolet
 
Tid: Mandag 26. september 2011 kl. 15.00 - 18.00
Pris: Gratis for Vinmonopolets ansatte
 
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
NB! Du må jobbe innen presse, Hotell og restaurant eller for Vinmonopolet for å benytte påmeldingsskjemaet ovenfor.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands, Symposium og Excellars i samarbeid med Apéritif.
 

Program søndag 25. september (Horeca):
 
kl 15.00 - 20.00 Smakingen er åpen for presse og ansatte i Hotell- og restaurantbransjen
 
Foredrag:
kl 16.00 'Authenticity in wine: what does this mean?' Jamie Goode, forfatter, foredragsholder og anerkjent vinskribent i The Sunday Express
 
kl 17.00 Castello Master Blend Tasting Seminar, Francesco Mazzei tar oss gjennom en vertikalsmaking av Sangiovesekloner
 
kl 18.00 Marilisa Allegrini, vertikalsmaking av Amarone fra en av Venetos mest anerkjente produsenter
 
Program mandag 26. september (Vinmonopolet):
 
kl 15.00 - 18.00 Smakingen er åpen Vinmonopolets ansatte
 
kl 18.00 - 21.00 Smakingen er åpen for konsumenter (påmelding via Apéritif)
 
Foredrag:
kl 16.00 'Authenticity in wine: what does this mean?' Jamie Goode, forfatter, foredragsholder og anerkjent vinskribent i The Sunday Express
 
kl 17.00 Garvestoff, Histamin og Vin ved Frithjof Nicolaysen
 
kl 18.00 Castello Master Blend Tasting Seminar, Francesco Mazzei tar oss gjennom en vertikalsmaking av Sangiovesekloner
kl 19.00 Marilisa Allegrini, vertikalsmaking av Amarone fra en av Venetos mest anerkjente produsenter
 
Disse vinhusene vil være representert denne kvelden*:
 
Alexandre Relvas - Portugal
• Alessandro Dettori - Italia
Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
Allesverloren - Sør-Afrika
André Lurton - Bordeaux, Frankrike
Andrea Arici - Franciacorta, Italia
Az. Agr. Fenocchio - Piemonte
Arnaldo Caprai - Umbria, Italia
Bodega Renacer - Argentina
Bodegas Almorqui - Spania
Bodegas Bohorquez - Spania
Bodegas Neo - Spania
• Boris Kovac - Frankrike
Braastad - Cognac, Frankrike
Camossi - Franciacorta, Italia
Caviola - Piemonte, Italia
Champagne Penet-Chardonnet - Champagne, Frankrike
Château La Nerthe - Rhône
Cien y Pico - Spania
Corte Giara SRL - Veneto, Italia
Couly‐Dutheil - Frankrike
Domaine Cyrot‐Buthiau - Frankrike
Domaine Laroche - Chablis, Sør-Afrika
Espelt - Spania
François Lurton - Chile, Frankrike
Gitton Père & Fils - Sancerre, Frankrike
Grgich Hills Estate - California, USA
K.F Groebe - Rhin
Knappstein - Australia
La Castellana - Rueda
La Raia - Piemonte, Italia
La Rioja Alta - Rioja
Marchesi Mazzei SPA - Italia
Masciarelli - Italia
Odfjell Vineyards - Chile
Ogier - Rhône
Raventos I Blanc - Cava
Sazerac - USA (brennevin)
San Fereolo - Piemonte, Italia
San Polino - Italia
Schug Winery - California, USA
Sileni Estates - New Zealand
St Hallet - Australia
St.Urbans-Hof - Mosel
Suavia - Veneto, Italia
Tenuta San Polo - Italia
The Wine People - Italia
Vineyards & Partners - Frankrike
Williams & Humbert - Sherry
Wineconsales - Portugal
• Wither Hills - New Zealand
Zantho - Østerrike
 
Disse brennevinshusene vil være representert denne kvelden:
 
Akevitt
- Smak årets juleaquavit og den unike Single Cask-serien fra Løiten.

Cognac
- Smak eksklusive Braastad-varianter med Patrick Braastad.
 
Braastad XO Superior
Braastad Extra
Braastad Sélection Royale du Prince Consort de Danemark
+ en prøve fra den nye Discover Braastad - serien som lanseres i 2012.

Buffalo Trace
- Smak noen av verdens beste bourbon fra destilleriet som er kåret til verdens beste destilleri syv ganger.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet.
 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt
Dagens rett
Kremet blåskjell med selleri og fennikel

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Så sesongen starter nå. Pass på når det er tirsdagstilbud på skalldyr i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her