Derfor får Hooters og N.B. Sørensen nei

Skjenkeringen er stor nok og trenger ikke flere gjesteplasser. Det er med denne begrunnelsen politikerne sier nei til både Hooters og N.B. Sørensen.

I møtet i kommunalutvalget i Stavanger tirsdag ble det klart at flertallet av politikerne vil si nei til skjenkesøknadene fra Sjøhuset Nilsen & Wold og N.B. Sørensens Dampskibsexpedition når saken kommer opp i formannskapet torsdag. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Bare Frp har signalisert at de vil si ja. Politikerne hadde allerede signalisert at de ikke var positive til etableringen.

Begrunnelsen for avslaget til Tore Lie, som allerede har inngått en intensjonsavtale med den amerikanske restaurantkjeden Hooters, er imidlertid ikke at politikerne har så mye imot de leddkledde servitørene.

Nytt skjenkested
Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Sjøhuset Nilsen & Wold i Skagenkaien 33 ligger innenfor skjenkeringen, men det har ikke vært skjenkebevilling i lokalene de siste fire årene.
Dermed regnes dette som etablering av et nytt skjenkested, og dette vil, ifølge politiet, gi «økte ordensmessige problemer».

Samme begrunnelse er brukt i avslaget til N.B. Sørensen, som har søkt om bevilling for restaurant i Skagenkaien 23, der Yanks/Backstage tidligere holdt til. Også dette regnes som etablering av nytt skjenkested, skriver avisen.

600 plasser ekstra
Spisestedet i Sjøhuset Nilsen & Wold skulle etter planen har 380 gjesteplasser, mens Arne Joakimsens nye N.B. Sørensen totalt 180 gjesteplasser, samt 50 plasser utendørs.
Dersom politikerne hadde sagt ja til begge disse søknadene ville det altså bety en økning på over 600 gjesteplasser med skjenkebevilling innenfor skjenkeringen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen