Det blåser i Son

Bare to måneder etter oppstart blåser det på Quality Spa & Resort Son.

Etter to gode måneder med tanke på omsetning har finanskrisen vist seg frem.
 
Hotellinvestor Nils Gevelt er redd for at konferansemarkedet skal svikte.
 
Store kostnader
- Ingen tjener penger på nybygde hoteller første og andre driftsår. Vi har bygd og satset, og selvsagt hatt store kostnader, sier Nils Gevelt til Sarpsborg Arbeiderblad.
 
I første omgang er det de to Quality-hotellene i Son og Strömstad, som begge drives av Gevelts firma Nordic Resort, som har merket finanskrisen.
 
Gevelt bekrefter at han ikke tjener penger på hotellsatsingen. Etter få ukers drift i Son mener han at det er konferansemarkedet som blir den største utfordringen i år.
 
- Store bedrifter kutter hardt i pengebruken på konferanser, sier han.
 
Oppsigelser
Når det gjelder privatmarkedet regner Son-hotellet bare med en liten nedgang.
 
- I tøffe tider blir nok beliggenheten veldig viktig for det enkelte hotell, sier Gevelt, og sikter til spa-hotellenes praktfulle beliggenhet ved sjøen.
 
16 uten jobb
Ved Quality-hotellet i Strömstad er allerede 16 personer sagt opp. Gevelt betegner hotellet som overbemannet. Son hotell skal bare være rammet av en halv stilling så langt.
 
- Oppsigelser er selvsagt leit, men vi må forberede oss på å møte de tidene vi tror kommer, sier hotelldirektør ved Son hotell, Marit Bjørnland til SA.
 
Son Spa er allerede godt i gang med kampanjer rettet mot både det private marked og aktuelle konferansekandidater.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen