Det Norske Kokkelandslaget får ny lagledelse

Sven Erik Renaa, Gastronomisk Institutt og Tom Victor Gausdal, Flavours, (bildet) overtar som lagledere til Det Norske Kokkelandslaget etter Charles Tjessem. De har tatt imot utfordringen fra Norges Kokkemesteres Landsforening med å sette sammen et lag med høy faglig kompetanse, og vilje til å arbeide sammen mot et felles mål.

Formann i NKL, Einar Øverås, er fornøyd med at nettopp Sven Erik Renaa og Tom Victor Gausdal har sagt ja til oppgaven. Han mener at deres faglige kompetanse, og erfaringer fra kokke konkurranser, gjør dem godt rustet til det arbeidet som ligger foran dem.

Det første den nye lagledelsen må gjøre er å se på hvilken faglig kompetanse som skal til for at Norge skal ta medaljer i internasjonale konkurranser. Når dette er definert begynner arbeidet med å sette sammen et nytt kokkelandslag.

Sven Erik Renaa
Jobber til daglig som konsulent hos Gastronomsik Institutt. Han ble for første gang medlem av Det Norske Kokkelandslaget i 1997, og har siden den gang deltatt i en rekke lag og individuelle kokkekonkurranser. I 2000 ble han leder for Det Norske ungdomslandslaget for kokker, og sammen med Steffen Engelhard, la de en strategi for ungdomslandslaget som førte dem til 3. plass i kokkenes olympiade i 2004.

Tom Victor Gausdal
Driver kurs og selskapslokalet Flavours i Oslo. Fra 1997 har han vært medlem av Det Norske Kokkelandslaget, og vært under ledelse av både Harald Osa og Charles Tjessem. Forgjengernes ulike lederstiler har gitt han erfaringer som vil prege hans måte å organisere et nytt kokkelandslag på. I 2003 vant han konkurransen Årets Kokk, og i 2005 skal han være Norges kandidat i konkurransen Bocuse`Dor.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen