Ved DNA-analyse av druene sier forskerne ved National Institute of Agronomic Research (INRA) at de kan bygge et genetisk bilde av vinen. Det er omtrent 45 druevarianter som brukes i Frankrike og vi kan identifisere samtlige, sier Patrice This. Det er hovedsaklig merlot, cabernet sauvignon and cabernet franc som brukes I Bordeaux. Uten vanskeligheter kan vi fastslå om vinen inneholder andre druer. INRA samarbeider med myndighetene om å avsløre forfalskning av vin.
DNA-tester av vin i Frankrike
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.
Les hele sakenEvents single
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Lag en vri på gravlaksen
Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.
Les hele saken