Dobbel Rogalending

På akevittfronten i Stavanger skjer det mye spennende om dagen. Den 18. oktober åpnet restaurant Kongen i Stavanger ny akevittbar: Straen fiskerestaurant og akevittbar. Hovedfokus blir Rogalandske retter og drikke. På drikkefronten har Ringnes og Arcus gå
Redaksjonen
18 Oktober 2000 - 01:00

Tou øl er nydelig. Skipper Worse Aquavit er nydelig. Sammen er de Dobbel Rogalending - en perfekt kombinasjon som gjør deg "fine og fjåge på 1, 2, 3". Godt øl skal ikke brukes til å skylle ned akevitt. God akevitt skal ikke nytes med "tørt" sanseapparat, heter det i en pressemelding.
 
Riktig rekkefølge er helt avgjørende: Fukt ganen med Tou øl. Nyt Skipper Worse Aquavit etterpå. La den milde og runde smaken pirre ganen. Følg trenings-programmet på de neste sidene. Det bedrer mer enn muskler og motorikk. Dobbel Rogalending gjør det dobbelt så løye å være fra Rogaland.
 
For rogalendinger og av rogalendinger
Det er ikke mange drikkevarer som er mer rogalandske enn Tou-ølet. Bryggeriet ble grunnlagt på Tau i 1855. På gammelnorsk betydde "Taufr" et sted der trolldommen hersket. Mange vil nok også hevde at det er noe magisk med Tou-ølet. Med friskt vann fra Korsvannet ble ølet godt og driften gikk bra. Likevel ble bryggeriet flyttet først til Leirvik (1918) og deretter til Forus (1974).
 
Tou brygger fortsatt øl etter den tyske renhetsloven fra 1516. Det vil si at ølet kun inneholder malt, humle, gjær og vann. Tou er kjent for det lyse, velsmakende og lett bitre ølet, servert og tilpasset den rogalandske gane gjennom snart 150 år. TOU pilsner brygges på Forus under overvåkning av bryggeri-mester Rolf Nystein.
 

En dram til de muntre lævemænd og kvinder
Skipper Worse er en av Rogalands mest berømte levemenn. Alexander Kielland skapte en gladgutt med klare likhetstrekk til forfatteren: Begge likte seg i vennelag med rikelig av den beste drikke.
 
Skipper Worse Aquavit har vært lagret på brukte sherryfat i mer enn fem år. Det har gitt akevitten et utsøkt og harmonisk eikepreg. Smaken er mild, med en god avrunding og et avdempet krydderbilde. I tillegg er den beriket med fine toner av røykt malt, en smaksretning som var svært vanlig for akevitter laget på Skipper Worses tid. Malten ble tørket i spesielle hus der brenning av oreved ga en solid og kraftig røyksmak til malten.
 
Skipper Worse Aquavit er utviklet av rogalendingen Roar Hasle og destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her