Dørvakter sparkes

Et av selskapene til eiendomskongen Olav Thon sparker dørvaktene på et av utestedene sine fordi de har feil hudfarge.
Redaksjonen
13 April 2005 - 02:00

Vaktselskapet ved utestedet Scotsman i Oslo har fått beskjed om at det minner om et asylmottak i døra, og at det ser ut som om "Ali Baba" driver stedet.
 
Avslørende lydopptak
I et lydopptak begrunner bestyreren i Thon-selskapet Resthon AS, Jan Erik Schultz, oppsigelsen med at det er for få nordmenn i døra på Scotsman, og at det ser ut som et asylmottak. Schultz sier at det ikke er hans synspunkter, men at de kommer fra høyere hold.
 
Uttalelsene i lydopptaket faller i en samtale mellom Schultz og daglig leder i vaktselskapet SSG, Jalal Yousef.
- Dette er rasisme, sier Yousef til NRK.
 
Virker systematisk
- Når det er slik at en leder høyt i systemet i Olav Thon gir uttrykk for at de ikke ønsker at et sted skal se ut som det er "Ali Baba" som driver det, så kan det for oss virke som om det er systematisk tankegang i Olav Thon-gruppen, sier Elisabeth Haugseth i Senter mot etnisk diskriminering.
 
Senteret har fått flere andre henvendelser fra folk som føler seg utsatt for rasisme ved Thons utesteder.
 
Thon-gruppen avviser
Advokat Magne Kristensen i Thon-gruppen sier årsaken til oppsigelsen av kontrakten med vaktselskapet er en annen enn den som kommer frem i lydopptaket.
- Det er rene driftsmessige forhold knyttet til leveransene og tjenesten, som er bakgrunnen for avviklingen, sier han til NRK.
 
Kilde: NRK

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her