Dramatisk nedgang for portugisiske viner

Den portugisiske vinindustrien opplever en av sine verste kriser på det svenske markedet. I løpet av bare ett år har salget på Systembolaget sunket med mer enn 20 prosent.

I følge Maria Leonor Jonsson på ICEP, Portugals handelsbyrå i Sverige, er forklaringen enkel.
 
- Portugal har for få boksviner, sier hun. Og legger til at det er vanskelig å få portugisiske produsenter til å produsere på boks.
 
Få nye viner
I tillegg til dette er det få nye viner på listene.
 
At det går opp og ned i salgsbransjen er helt normalt. Vinvalg styres i stor grad av trender. Men Portugals tap i markedsandeler er bemerkelsesverdig. I løpet av første halvår av 2007 mistet landets vinindustri 27 prosent av markedet sitt i Sverige.
 
2 2 prosent
Salget gikk ned med 22 prosent om man måler mot samme tall i 2006.
 
- Portugal har hatt en negativ trend de siste årene. Vi ser at et flertall av de siste års lanseringer ikke har bitt seg fast i markedet, sier John Wistedt, innkjøpsansvarlig for Portugal på Systembolaget til wownews.se.
 
Noen mener at Portugal har færre nylanseringer enn andre land. Dette er John Wistedt ikke enig i.
 
− Antall lanseringer følger i stor grad kundenes etterspørsel. På grunn av de siste årenes negative trend er Potugal like store sett i forhold til land med samme markedsandel, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen