Dramatisk nedgang for portugisiske viner

Den portugisiske vinindustrien opplever en av sine verste kriser på det svenske markedet. I løpet av bare ett år har salget på Systembolaget sunket med mer enn 20 prosent.

I følge Maria Leonor Jonsson på ICEP, Portugals handelsbyrå i Sverige, er forklaringen enkel.
 
- Portugal har for få boksviner, sier hun. Og legger til at det er vanskelig å få portugisiske produsenter til å produsere på boks.
 
Få nye viner
I tillegg til dette er det få nye viner på listene.
 
At det går opp og ned i salgsbransjen er helt normalt. Vinvalg styres i stor grad av trender. Men Portugals tap i markedsandeler er bemerkelsesverdig. I løpet av første halvår av 2007 mistet landets vinindustri 27 prosent av markedet sitt i Sverige.
 
2 2 prosent
Salget gikk ned med 22 prosent om man måler mot samme tall i 2006.
 
- Portugal har hatt en negativ trend de siste årene. Vi ser at et flertall av de siste års lanseringer ikke har bitt seg fast i markedet, sier John Wistedt, innkjøpsansvarlig for Portugal på Systembolaget til wownews.se.
 
Noen mener at Portugal har færre nylanseringer enn andre land. Dette er John Wistedt ikke enig i.
 
− Antall lanseringer følger i stor grad kundenes etterspørsel. På grunn av de siste årenes negative trend er Potugal like store sett i forhold til land med samme markedsandel, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen