DRC ikke lenger dyrest i verden

Dette er verdens dyreste viner

DRC ikke lenger dyrest i verden

Nå er Domaine de la Romanée-Conti - oftest omtalt som DRC - passert av naboen Henri Jayer.

Det er WineSearcher som melder om dette sensasjonelle tronebyttet, ifølge wownews.se. Bakgrunnen for påstanden er nettstedet WineSearchers kontinuerlige overvåking av vinbutikkers priser.

Etter å ha analysert 55.000 vinbutikkers priser, topper ifølge WineSearcher Henri Jayer Richebourg. Grand Cru-en rapporteres med en gjennomsnittspris på knapt 130.000 kroner flasken.

Domaine de la Romanée-Conti ligger riktignok på andreplass med sin Romanée-Conti Grand Cru for rett under 113.000 kroner flasken.

Les alt om Domaine de la Romanée-Conti

Men på tredjeplass troner nok en vin fra Henri Jayer, nemlig Cros Parantoux Vosne-Romanée Premier Cru, som er rene «røverkjøpet» til bare 75.000 kroner. Se bildet over.

Burgunds heftige prisutvikling de siste årene ligger til grunn for topplisten. Sju av verdens ti dyreste (eller 40 av de 50 høyest prisete) viner er fra Burgund. Det er særlig de asiatiske samlernes økte iver de siste to-tre årene som har presset prisene oppover og med flere hundre prosentenheter hvis vi legger de siste ti år til grunn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen