Drikk vin - støtt isbjørnen

Nå er det mulig å ta et glass vin og ta vare på isbjørner.
Redaksjonen
18 Oktober 2007 - 15:00

Det er resultatet av en samarbeidsavtale mellom det australske vinmerket Banrock Station og World Wildlife Fund (WWF).
 
Ismengden i Arktis minker og andelen miljøgifter i havet øker. Det har ført til at isbjørnen for første gang er kategorisert som sårbar på WWFs røde liste over truede arter.
 
Prosjekt
Isbjørnen er avhengig av polarisen for å overleve.
 
Norsk Polarinstitutt og WWF har satt i gang et radiomerkingsprosjekt for å kartlegge hvordan den minkende ismassen på Svalbard påvirker isbjørnen, med støtte fra Banrock Station. 
 
Et merke med isbjørnen - på selve vinkartongen - indikerer at man støtter WWFs isbjørnforskning.
 
Fornøyd
- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet mellom WWF-Artic programmet og Banrock Station. Denne støtten bidrar til at vi kan videreføre det viktige arbeidet med å bevare våre verdifulle isbjørner, sier direktøren for WWFs Arktis program, Neil Hamilton i en pressemelding.
 
Smelter
Forskning tyder på at med dagens klimaendringer kan isbjørnen være utryddet i løpet av 50 år.
 
- Forskerne vet fremdeles alt for lite om hvordan isbjørnen reagerer på den minkende ismengden. Det arbeidet Norsk Polarinstitutt og WWF gjør i denne sammenheng er så viktig at vi synes det var riktig å bidra, sier Beate O. Svanes i Strøm AS, importør av Banrock Station i Norge.
 
I hvert land hvor Banrock Station selger vin, prioriteres et miljøprosjekt som man støtter økonomisk.
 
Sponser miljøkonferanse
Banrock Station er også sponsor av miljøkonferansen Climate Change & Wine som arrangeres i Barcelona i februar 2008 for å analysere klimaendringene og hvilke følger disse har for vinindustrien.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her