Drikk vin - støtt isbjørnen

Nå er det mulig å ta et glass vin og ta vare på isbjørner.

Det er resultatet av en samarbeidsavtale mellom det australske vinmerket Banrock Station og World Wildlife Fund (WWF).
 
Ismengden i Arktis minker og andelen miljøgifter i havet øker. Det har ført til at isbjørnen for første gang er kategorisert som sårbar på WWFs røde liste over truede arter.
 
Prosjekt
Isbjørnen er avhengig av polarisen for å overleve.
 
Norsk Polarinstitutt og WWF har satt i gang et radiomerkingsprosjekt for å kartlegge hvordan den minkende ismassen på Svalbard påvirker isbjørnen, med støtte fra Banrock Station. 
 
Et merke med isbjørnen - på selve vinkartongen - indikerer at man støtter WWFs isbjørnforskning.
 
Fornøyd
- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet mellom WWF-Artic programmet og Banrock Station. Denne støtten bidrar til at vi kan videreføre det viktige arbeidet med å bevare våre verdifulle isbjørner, sier direktøren for WWFs Arktis program, Neil Hamilton i en pressemelding.
 
Smelter
Forskning tyder på at med dagens klimaendringer kan isbjørnen være utryddet i løpet av 50 år.
 
- Forskerne vet fremdeles alt for lite om hvordan isbjørnen reagerer på den minkende ismengden. Det arbeidet Norsk Polarinstitutt og WWF gjør i denne sammenheng er så viktig at vi synes det var riktig å bidra, sier Beate O. Svanes i Strøm AS, importør av Banrock Station i Norge.
 
I hvert land hvor Banrock Station selger vin, prioriteres et miljøprosjekt som man støtter økonomisk.
 
Sponser miljøkonferanse
Banrock Station er også sponsor av miljøkonferansen Climate Change & Wine som arrangeres i Barcelona i februar 2008 for å analysere klimaendringene og hvilke følger disse har for vinindustrien.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen