Dromedar Kaffebar får nye eiere

Dromedar Kaffebar får nye eiere

Gründere i Trondheim selger til kaffegigant.
09 September 2013 - 00:05

De to gründerne av Dromedar Kaffebar i Trondheim selger eierandelene sine til kaffeimportøren Solberg & Hansen. Solberg & Hansen har vært Dromedars hovedleverandør siden oppstarten, og eies igjen av dagligvarekjempen Norgesgruppen.

– Jeg lover kundene at de ikke vil merke noen forskjell, sier gründer og daglig leder Preben Oosterhof til Adresseavisen. Han startet kaffebaren sammen med Andreas Hertzberg i 1997.

Han sier bakgrunnen for salget er et ønske om å etablere flere kaffebarer. Begge de to gründerne vil fortsette i sine roller i ledelsen, og Oosterhof tror konseptet Dromedar bare vil styrke seg ved at de nå får inn nye eiere.

– Vi ønsker at Dromedar skal vokse, og vi har kommet dit hen at vi trenger et sterkt eierskap. Det er ingen av oss som kaster inn håndkleet, men vi ønsker å åpne opp flere steder.

LES OGSÅ: Planlegger tre nye utsalg i Oslo

Dromedar Kaffebar hadde i fjor en omsetning på til sammen 27,7 millioner kroner. Kjeden har fem utsalgssteder i Trondheim. I tillegg eier selskapet en kaffebar i Bergen, mens Dromedar i Kristiansund drives på franchisekontrakt med andre eiere.

Både i 2011 og 2012 ble Dromedar kårets til «Årets kaffebar» under NM i kaffekunst, men Dromedarbakeriets konditorsjef Cathrine Nilsen nylig stakk av med prisen for Årets kake.

LES OGSÅ: Bakermester tok kaka

Et eventuelt salg er avhengig er av at Konkurransetilsynet gir sin godkjennelse. Norgesgruppen eier direkte og indirekte også halvparten av kaffebarkjedene Kaffebrenneriet og Stockfleths.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her