Dromedar Kaffebar får nye eiere

Dromedar Kaffebar får nye eiere

Gründere i Trondheim selger til kaffegigant.
09 September 2013 - 00:05

De to gründerne av Dromedar Kaffebar i Trondheim selger eierandelene sine til kaffeimportøren Solberg & Hansen. Solberg & Hansen har vært Dromedars hovedleverandør siden oppstarten, og eies igjen av dagligvarekjempen Norgesgruppen.

– Jeg lover kundene at de ikke vil merke noen forskjell, sier gründer og daglig leder Preben Oosterhof til Adresseavisen. Han startet kaffebaren sammen med Andreas Hertzberg i 1997.

Han sier bakgrunnen for salget er et ønske om å etablere flere kaffebarer. Begge de to gründerne vil fortsette i sine roller i ledelsen, og Oosterhof tror konseptet Dromedar bare vil styrke seg ved at de nå får inn nye eiere.

– Vi ønsker at Dromedar skal vokse, og vi har kommet dit hen at vi trenger et sterkt eierskap. Det er ingen av oss som kaster inn håndkleet, men vi ønsker å åpne opp flere steder.

LES OGSÅ: Planlegger tre nye utsalg i Oslo

Dromedar Kaffebar hadde i fjor en omsetning på til sammen 27,7 millioner kroner. Kjeden har fem utsalgssteder i Trondheim. I tillegg eier selskapet en kaffebar i Bergen, mens Dromedar i Kristiansund drives på franchisekontrakt med andre eiere.

Både i 2011 og 2012 ble Dromedar kårets til «Årets kaffebar» under NM i kaffekunst, men Dromedarbakeriets konditorsjef Cathrine Nilsen nylig stakk av med prisen for Årets kake.

LES OGSÅ: Bakermester tok kaka

Et eventuelt salg er avhengig er av at Konkurransetilsynet gir sin godkjennelse. Norgesgruppen eier direkte og indirekte også halvparten av kaffebarkjedene Kaffebrenneriet og Stockfleths.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her