Dropper Smak 2011

TINE og Haugen-Gruppen står over messen på Lillestrøm.
Redaksjonen
04 Januar 2011 - 12:50

To av landets største aktører på horecamarkedet, Haugen-Gruppen og TINE, deltar ikke på Smak 2011 på Lillestrøm.

Haugen-Gruppen satser i stedet på én vin- og én matmesse på Grand. Disse årlige messene faller tilfeldig sammen med Smak 2011.

- Vi var godt fornøyd med den forrige messen, men Haugen-Gruppen er stor innenfor flere vareområder av både mat og drikke. Vi trenger stort areal, mange mennesker og et stort apparat for å få gjennomført en skikkelig bra messe. Det krever store ressurser, og vi mener at det blir et for stort løft å gjøre dette hvert annet år, sier salgsdirektør Finn Hammervold i Haugen-Gruppen til Hotellmagasinet.

Han legger til at det meste av sortimenter og nyhetspresentasjoner gjøres direkte mot selskapets kjedekunder og at disse også har egne messer og arrangementer som Haugen-Gruppen deltar på.

- Allikevel mener vi at det er behov for en større uavhengig messe som kan være samlende for hele bransjen, man altså ikke så ofte som annethvert år, sier Hammervold.

Prosjektleder Trond Andersen i Norges Varemesse synes det er synd at to så store aktører blir borte.

- TINE har vært krystallklare fra dag en da vi bestemte oss for å kjøre hvert annet år. De ville ikke være med og mener det er nok med hvert tredje år, sier Trond Andersen i Norges Varemesse.

- Vi ser en klar tendens i at markedet er tregere med å ta beslutningen om å være med, men bare denne uka har det kommet 10 utstillere på plass og det er vi kjempefornøyd med, sier Andersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her