Eierskifte på Le Canard

Etter 16 år som leder for restauranten som forrige uke fikk bekreftet sin stjerne på Michelin himmelen, overlater nå Kåre Ivar Wang driften av Le Canard til nye krefter.

Dette melder Dagens Næringsliv i dag.

Wang har hatt et ønske om å trekke seg tilbake i et par-tre år, og sendte ut et prospekt til et knippe interesenter i høst. Tilsammen har de nye investorene spyttet inn 2,5 millioner kroner i det nye selskapet, der Stig Rognstad, tidligere eier av Norse Securities, vil sitte som styreleder. Wang kommer fremdeles til å være en av aksjonærene, sammen med flere profilerte skikkelser innen norsk næringsliv.

Le Canard har hatt en sviktende omsetning de siste fem årene og gått med tilsammen 9 millioner i underskudd før skatt. Omsetningen har den samme tiden sunket fra 16 til 11 millioner. Restauranten har disponert fire etasjer i det herskapelige huset på Frogner, men ønsker nå å konsentrere sin virksomhet til kun to etasjer. Det nye eierskapet ønsker et nytt giv for restauranten, med store planer for hageområdet, oppussing av lokalene og en opprydding i deres velholdte vinkjeller. Elisabeth Knutsen er hentet inn fra Markveien Mat & Vinhus som ny daglig leder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen