Ekeberg Bodin fikk gründerpris

Ung restaurantveteran er årets unge gründer i Hedmark.

Bente Ekeberg Bodin fikk prisen Årets Unge Gründer av Hedmark fylkeskommune tirsdag 25. oktober. Ekeberg Bodin er daglig leder ved Tingnes Spiseri på Nes i Ringsaker kommune.

Hun er opprinnelig fra Nes, og har blant annet arbeidet på Holmenkollen Park Hotell, Oslo Plaza, Druen Mat og Vinhus og Shippingklubben i Oslo. Hun har også vært kjøkkensjef på Sea Side Restauranthus og har jobbet som produktutvikler hos Rieber & Søn ASA i Elverum.

Prisen er et diplom og 50 000 kroner, og formålet er å stimulere til og fremme etableringsvilje og nyskaping blant personer under 35 år. Prisen er ment å bidra til økt fokus på entreprenørskap og innovasjon blant unge i Hedmark, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Ekeberg Bodin bidrar til å styrke lokal matproduksjon ved å benytte lokale matvareprodusenter. Hun utnytter Mjøsa sitt potensial som rekreasjons- og fritidsmarked og inspirerer til nytenking ved å utvikle og servere egne matspesialiteter basert på lokale råvarer.

Juryen mener også at ved å ha etablert helårs drift ved Tingnes Spiseri på Nes så vil dette skape positive ringvirkninger for Mjøsa som destinasjon og Nes som attraktivt reisemål og bosted.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen