Ekeberg Bodin fikk gründerpris

Ung restaurantveteran er årets unge gründer i Hedmark.

Bente Ekeberg Bodin fikk prisen Årets Unge Gründer av Hedmark fylkeskommune tirsdag 25. oktober. Ekeberg Bodin er daglig leder ved Tingnes Spiseri på Nes i Ringsaker kommune.

Hun er opprinnelig fra Nes, og har blant annet arbeidet på Holmenkollen Park Hotell, Oslo Plaza, Druen Mat og Vinhus og Shippingklubben i Oslo. Hun har også vært kjøkkensjef på Sea Side Restauranthus og har jobbet som produktutvikler hos Rieber & Søn ASA i Elverum.

Prisen er et diplom og 50 000 kroner, og formålet er å stimulere til og fremme etableringsvilje og nyskaping blant personer under 35 år. Prisen er ment å bidra til økt fokus på entreprenørskap og innovasjon blant unge i Hedmark, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Ekeberg Bodin bidrar til å styrke lokal matproduksjon ved å benytte lokale matvareprodusenter. Hun utnytter Mjøsa sitt potensial som rekreasjons- og fritidsmarked og inspirerer til nytenking ved å utvikle og servere egne matspesialiteter basert på lokale råvarer.

Juryen mener også at ved å ha etablert helårs drift ved Tingnes Spiseri på Nes så vil dette skape positive ringvirkninger for Mjøsa som destinasjon og Nes som attraktivt reisemål og bosted.

Forsiden akkurat nå

Til toppen