Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent
Foto: (Faustino)
Vinsmaking i Oslo

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent

Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
28 Mai 2025 - 08:49

Bodegas Faustino er en av de mest ikoniske og anerkjente vinprodusentene i Rioja, Spania. Vinhuset ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martínez Arzok, men det var først med Faustino Martínez Pérez de Albéniz, i tredje generasjon, at Bodegas Faustino fikk sitt nåværende navn og startet sin vei mot internasjonal berømmelse.

Vinhuset ligger i Oyón, i Rioja Alavesa med over 650 hektar egne vinmarker – noe som gjør dem en av de største privateide vinmarkseierne i Rioja hvor de kontroll over hele prosessen fra vinmark til flaske. Dette gir enestående konsistens og kvalitet i deres viner.

Smakssenteret Legado Foto: Niqel Young Foster Partners

Faustino I Gran Reserva er vinhusets flaggskip – og en av de mest solgte Gran Reserva-vinene i verden. Den første utgaven kom på markedet på i 1964, så i 2024 feiret de 60 års jubileum av denne vinen. I 2024 lanserte Bodegas Faustino også den første hvite (Blanco) Faustino I Gran Reserva 2019.

Gran Reserva-vinene er laget av minst 50 år gamle vinstokker og på klassisk Rioja-metode. Bare de beste druene blir brukt, og vinen har en imponerende tanninstruktur som gir den et så godt lagringspotensial. Faustino Gran Reserva vinene ble skapt med målet om å eldes gjennom årene, og den ikoniske mørke sandflasken er nettopp laget for å beskytte vinen mot temperaturvariasjoner og lys.

Maru Sampedro gleder seg til å se deg den 15. oktober Foto: Faustino

Denne kvelden tar Export Manager Maru Sampedro turen fra Rioja til Oslo for å guide deg gjennom vinsmakingen og lære deg mer om Bodegas Faustino.  Maru er født og oppvokst i Rioja og har jobbet i vinindustrien hele sin karriere og de siste 7 årene hos Bodegas Faustino.

faustino (1).png [35.39 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med oss på denne sjeldne muligheten til å smake på eldre årganger fra en av de mest anerkjente produsentene. Med kun 30 tilgjengelige plasser, er det viktig å være raskt ute med å sikre billettene dine!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
+
Tester

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir

Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem
Ukens kake

Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem

Etter kakefesten blir det alltid noe til overs. Med denne oppskriften får restene nytt liv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her