Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent
Foto: (Faustino)
Vinsmaking i Oslo

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent

Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
28 Mai 2025 - 08:49

Bodegas Faustino er en av de mest ikoniske og anerkjente vinprodusentene i Rioja, Spania. Vinhuset ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martínez Arzok, men det var først med Faustino Martínez Pérez de Albéniz, i tredje generasjon, at Bodegas Faustino fikk sitt nåværende navn og startet sin vei mot internasjonal berømmelse.

Vinhuset ligger i Oyón, i Rioja Alavesa med over 650 hektar egne vinmarker – noe som gjør dem en av de største privateide vinmarkseierne i Rioja hvor de kontroll over hele prosessen fra vinmark til flaske. Dette gir enestående konsistens og kvalitet i deres viner.

Smakssenteret Legado Foto: Niqel Young Foster Partners

Faustino I Gran Reserva er vinhusets flaggskip – og en av de mest solgte Gran Reserva-vinene i verden. Den første utgaven kom på markedet på i 1964, så i 2024 feiret de 60 års jubileum av denne vinen. I 2024 lanserte Bodegas Faustino også den første hvite (Blanco) Faustino I Gran Reserva 2019.

Gran Reserva-vinene er laget av minst 50 år gamle vinstokker og på klassisk Rioja-metode. Bare de beste druene blir brukt, og vinen har en imponerende tanninstruktur som gir den et så godt lagringspotensial. Faustino Gran Reserva vinene ble skapt med målet om å eldes gjennom årene, og den ikoniske mørke sandflasken er nettopp laget for å beskytte vinen mot temperaturvariasjoner og lys.

Maru Sampedro gleder seg til å se deg den 15. oktober Foto: Faustino

Denne kvelden tar Export Manager Maru Sampedro turen fra Rioja til Oslo for å guide deg gjennom vinsmakingen og lære deg mer om Bodegas Faustino.  Maru er født og oppvokst i Rioja og har jobbet i vinindustrien hele sin karriere og de siste 7 årene hos Bodegas Faustino.

faustino (1).png [35.39 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med oss på denne sjeldne muligheten til å smake på eldre årganger fra en av de mest anerkjente produsentene. Med kun 30 tilgjengelige plasser, er det viktig å være raskt ute med å sikre billettene dine!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her