Eksportsatsing fra franske myndigheter

Frankrikes vinbønder har den siste tiden lidd under synkende omsetning såvel på eksport som på det hjemmelige markedet. Nå har Frankrikes regjering besluttet å støtte vinbøndene for å øke omsetningen utenlands for å ta tilbake markedsandeler tapt til produsenter fra den nye verden.

Landet har den siste tiden vært rystet av opptøyer fra desperate vinbønder. I løpet av de siste 40 årene har konsumet av vin per kapita sunket med 1/3 i Frankrike.

Frankrike står for 1/5 av all vinproduksjon i verden, men de merker nå innflytelsen fra andre aktører. Statsminister Dominique de Villepin vil utnevne delegater til hvert av landets vinproduserende områder for å koordinere markedsføringen og rapportere tilbake til landbruksdepartementet. I dag er markedsføringen lagt mer opp til den enkelte produsent.

Et grep vinbøndene selv foreslår er å gi en bedre beskrivelse av sine viner på selve etiketten. Mange produsenter fra andre land opplyser om hvilke druesorter som har blitt benyttet, samt en karakteristikk av selve vinen. Dette i kombinasjon med en frisk design med mye farger på etikettene er hva den internasjonale konsumenten foretrekker i følge landbruksminister Dominique Bussereau.

Kilde: www.nzherald.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen