Ekte sørafrikansk aften på Markveien Mat & Vinhus

Kjøkkensjef Jarle Baer på Markveien Mat & Vinhus har funnet frem til noen spennende smakebiter fra det genuine sørafrikanske kjøkken. Den eksotiske treretters menyen får følge av fire forskjellige viner, selvsagt sørafrikanske. Og du er invitert og kan me
Redaksjonen
10 Februar 1999 - 02:29

Markveien Mat & Vinhus i Oslo er kjent for sitt meget gode kjøkken og for stadig å endre menyen og å la nye kulinariske opplevelser komme gjestene til gode. Kjøkkensjef Jarle Baer serverer tirsdag 23. mars kl. 19.00 en helt spesiell sørafrikansk meny eksklusivt for Apéritifs lesere. En tre retters middag der du selvfølgelig også skal drikke sørafrikansk vin til.
 
For denne sjeldne muligheten til å smake mat og vin fra Sør-Afrika i kombinasjon betaler du kun kroner 650, vin og kaffe inkludert. Dessuten vil du gjennom foredrag lære om så vel det sørafrikanske kjøkken som landets vinproduksjon. Ta med livsledsager, en god venn eller flere, eller kom alene til en hyggelig og lærerik aften tirsdag 23. mars kl. 19.00.

 
Kveldens meny er denne:
 
Masala Scampi
Papaya blatjang, koriander relish og stekte tomater
 
Waterside White 1997
Hamilton Russel Chardonnay 1996
 
Bobotie (Sør-Afrikas nasjonalrett basert på lammekjøtt)
Søt safranris med rosiner og kanel
Mango chutney, løk og tomat sambal, poppadums
 
Culemborg Pinotage 1997
Hamilton Russell Pinot Noir 1996
 
Sennep- og pepperkrydret emmenthalerterte
Eple og caraway-coleslaw
 
Afrikansk kaffe
Vi har kun 60 plasser tilgjengelig, så være rask med påmeldingen. Den sender du her, mens betalingen kroner 650 pr person betales til konto 6045.05.25548 snarest mulig og senest 16.3. Avmelding etter denne dato og refusjon av deltakeravgift kan ikke påregnes.
 
Påmelding gjør du her
 
Adressen for kvelden er: Markveien Mat & Vinhus AS
Torvbakkgt 12 Oslo, inngang Markveien.
 
Les mer
Sør-Afrika - det gamle vinlandet
Apéritifs Polliste Sør-Afrika hvite
Apéritifs Polliste Sør-Afrika røde
 
Her kan du smugtitte innom Markveien Mat & Vinhus
 
Har du spørsmål send en mail til Apéritif med Afrika som subject
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her