Eleganse til rekene

Ukens vin er en hvitvin som byr på en viss grad av raffinement uten at den koster mer enn en tier over hundrelappen. De ferske rekene som er å få tak i om dagen fortjener en vin over gjennomsnittet, og det kan du la gjestene få med denne vinen.

Domaine Langlois-Chateau Saumur Blanc (KK nr: 401844,Vectura varenr: 107409. Pris Horeca: ekskl. 87,83, inkl. 108,90) er delikat og frisk med aromaer som aprikos og gule frukter og en touch av honning og mineraler. Den er perfekt som aperitiff, enten du tar den "bar" eller om du serverer noe attåt, men enda mer til sin rett kommer den når den får følge av hvit fisk, gjerne grillet, skalldyr som reker, blåskjell eller også årets krabbe som begynner å bli taendes i disse dager.
 
Et lite tips for deg som er lei av majonesbaserte sauser til rekene: Anrett nyrensete ferske reker på sprø salatblader, hell over godt med en ekstra god og fruktig jomfru-olivenolje, drypp over litt sitron og ta noen gode tak med pepperkverna. Pynt eventuelt med kjørvel, dill eller estragon og da-da, du har tilført de ofte litt vel salte rekene akkurat det de trenger for å bli så himmelsk som reker kan bli.
 
Ukens vin er fra Loire Frankrike og er laget av mesteparten chenin blanc som ved siden av sauvignon blanc er dalens viktigste hvitvinsdruer. Chenin blanc er kjent for sin flotte syrestruktur også særegne fruktighet som sikrer vinen et langt liv, særlig når den lages av sent høstete druer. Men den egner seg også til tørre hvitviner som skal drikkes unge. Nettopp slik er ukens vin som også har fått et lite tilskudd av chardonnay-druer som bidrar med en friskere og lettere fruktighet enn chenin blanc.
 
Produsenten Langlois-Chateau ble grunnlagt i 1885 og eies i dag av fjerde generasjon av familien samt champagne-huset Bollinger. Champagneprodusenten er inne i bildet fordi Langlois-Chateau frem til for to tiår siden hadde skaffet seg et godt renommé for sine musserende viner. Loire-dalen er en viktig leverandør av boblevann til det franske markedet som har en nærmest uuttømmelig tørst etter slik drikke. I dag produserer Langlois-Chateau et bredt spekter av hvite som røde og rosa viner innen appellasjonene Saumur som er den største med 45 hektar, Saumur-Champigny, Sancerre og Muscadet sur lie. Stjernestatusen ivaretas av husets Saumur Vieilles Vignes og den musserende Crémant de Loire Quadrille som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen